A tökéletes padlizsánszeleteket mozzarellával, padlizsánnal, bazsalikommal, paradicsomszósszal rétegezzük, jó alaposan összesütjük, így egy olyan ízbombát kapunk, ami képzeletben egyetlen pillanat alatt Itália zegzugos utcáira és vendéglőibe repít bennünket.
Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 nagy paradicsom felkockázva
- 1/2 csésze finomra aprított, friss bazsalikom
- 2 csésze zsemlemorzsa
- 1 1/4 csésze parmezán sajt
- 1 csésze liszt
- 4 nagy tojás elkeverve
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 2 csomag mozzarella felszeletelve
- só, bors
Elkészítése:
- A padlizsánokat ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk, félretesszük pár percre. A padlizsán egy kis levet fog engedni, ezt konyhai papírtörlővel felitatjuk.
- Elkészítjük a paradicsomszószt. Egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat felhevítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy percig pirítjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot a levével együtt, 15 percig alacsony lángon főzzük. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne az aprított bazsalikomot, és félretesszük.
- Egy tányérban összekeverjük a zsemlemorzsát ¼ csésze parmezánnal. Egy másik tányérba beleütjük a tojásokat, elkeverjük, a harmadikba pedig lisztet szórunk. A szokásos módon bepanírozzuk a nedvességtől megszabadított padlizsánszeleteket, majd olajban aranybarnára sütjük. Félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
- A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy hőálló tál aljára teszünk egy kevés paradicsomszószt, rásorakoztatjuk a padlizsánok egyharmadát, majd mindegyikre helyezünk egy szelet mozzarellát. Megszórjuk 1/3 csésze parmezánnal, majd ismét jöhet a padlizsán és a kétféle sajt. Ezt két körben megismételjük, a végén a maradék paradicsomszósszal leöntjük, és a megmaradt parmezánnal megszórjuk.
- 220 Celsius-fokon kb. 25 perc alatt összesütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.
Legyen szó a tészta készítéséről, a bor erjesztéséről vagy csak az élet élvezetéről, úgy tűnik, van mit tanulnunk az olaszoktól.
(Fotók: Getty Images)
recept | olasz | mediterrán | vegetáriánus | konyha | parmezán
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!