Párizs szigorít: tilos lesz állva a pultnál fogyasztani

Jóllehet Párizs és elővárosai a koronavírus-járvány miatti legmagasabb riasztási övezetbe kerültek, az éttermek az eddigieknél szigorúbb óvintézkedések mellett nyitva maradhatnak – közölte a francia miniszterelnöki hivatal. A bárok viszont – amelyek eddig este 10 óráig nyitva tarthattak – keddtől egyáltalán nem nyithatnak ki.

A fővárosban keddtől kéthetes időtartamra lépnek életbe az új előírások, amelyek betartása mellett hétfőn az egy héttel ezelőtt a déli Marseille-ben és Aix-en-Provence-ban bezárt vendéglátóhelyek újranyithatnak.

Az előírások szerint az éttermekben az asztalok között legalább másfél méteres távolságnak kell lennie, a vendégeknek meg kell adniuk az elérhetőségüket a későbbi esetleges kontaktkutatásokhoz, és nyolcfősnél nagyobb csoportokat nem fogadhatnak a vendéglátóhelyek.

A kávéházak is szigorú óvintézkedések mellett nyitva tarthatnak, de ezentúl tilos lesz állva a pultnál fogyasztani.

Az egyetemeknek is korlátozniuk kell a befogadóképességüket: a megerősített és a maximális riasztási övezetben, mintegy tucatnyi nagyvárosban található felsőoktatási intézményeknek felére kell csökkenteniük a tantermekben és előadókban egyszerre jelen lévő diákok számát.

A közlemény szerint a kormány az érintett övezetekben ismételten otthoni munkavégzésre ösztönöz mindenkit. Az illetékes miniszterek hétfőn sajtótájékoztatón ismertetik az intézkedések részleteit, Anne Hdalgo párizsi főpolgármester is sajtótájékoztatót tart a kedden egyelőre két hétre életbe lépő párizsi szigorítások részleteiről.

Ez is érdekelhet:

Brutálisan sok turistát vesztett Spanyolország a járvány miatt

A legnépszerűbb állomás Katalónia volt, de oda is milliókkal kevesebben utaztak tavalyhoz képest.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Unsplash)

kávézó | párizs | étterem | szigorítások | franciaország | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom