A könnyű nyári saláták és halak után a hűvösebb idővel egyre nagyobb az igény a laktatóbb, szezonális fogások iránt: ennek szellemében újította meg étlapját a Párisi Passage.
A Budapest egyik gyöngyszemeként is ismert Párisi Udvarban található étterem az őszi időszak legkiválóbb hozzávalóiból alkotta meg a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi konyha által inspirált különleges menüsort. Az ínycsiklandó fogások minőségéért a 30 éves szakmai múlttal rendelkező Lutz Lajos executive chef kezeskedik.
Sütőtök, birsalma, gesztenye, vargánya és szarvashús: az őszi időszak ételeinek jellemző hozzávalói, amelyek hangsúlyosan jelennek meg a Párisi Passage megújult menüsorában.
A különleges fogások megálmodója Lutz Lajos executive chef, aki a legfrissebb nemzetközi trendek mellett a klasszikus magyar ízekről sem feledkezett meg.
– Kiemelten fontosnak tartom, hogy egy új menüsor összeállításánál nagy figyelmet kapjanak a szezonális zöldségek, gyümölcsök és húsok. Ezzel a szemlélettel álmodtam meg új, őszi fogásainkat, amelyek között helyet kap például a mangalica, szarvasborjú vagy a szarvasgombás méz, egyenesen tokaji és zempléni vidékekről. Jó érzéssel tölt el, ha hazai termelőkkel tudunk együtt dolgozni és itthoni autentikus, friss ízeket csempészhetünk ételeinkbe. A magyar konyha mellett figyelünk a nemzetközi trendekre is, ebben a szezonban szerepet kapnak az ázsiai jellegű ízek, mint például a tamarind szósz. Természetesen vegán fogásokkal is készülünk, közkedvelt ételünk lehet majd a karfiol gratin vagy az őszi zöldségkavalkád – mondta Lutz Lajos.
– Mindig nagy izgalom és készülődés előzi meg egy új étlap premierjét, amikor az eddigi kedvenc ételek helyét átveszik az új ízek vagy akár a megszokott fogásokat egy kreatív csavarral tesszük még különlegesebbé. Executive chefünk, Lutz Lajos a legfrissebb irányzatok és a hagyományos konyhaművészet egyesítésével alkotta szezonális menüsorunkat. hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő ízeket, legyen szó testesebb húsos vagy könnyedebb vegán ételekről – tette hozzá a Párisi Udvar éttermi igazgatója, Váradi Márk.
A megújult étlap fogásai már elérhetők az étterem kínálatában.
parisi passage | párisi udvar | étterem | menüsor | őszi étlap | Lutz Lajos
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!