José Andrés paellája új szintre emeli az űrhajósok étkeztetését.
José Andrés, a világ legismertebb humanitárius szakácsa, a World Central Kitchen alapítója hihetetlen magasságokba tör. Szó szerint. Az elmúlt hetekben Ukrajnában látta el finom ételekkel a menekülteket, most pedig ételei az űrbe is eljutnak majd.
Andrés és csapata, a ThinkFoodGroup az Axiom Space megbízásából készít majd spanyol rizseshúst, azaz paellát és más autentikus spanyol ételt, hogy az április elejére tervezett kilövés részeként juttassák el azt a Nemzetközi Űrállomásra.
A négyfős Axiom-legénység nyolc napot tölt majd az űrállomáson. A küldetést a NASA veterán parancsnoka, Michael López-Alegría vezeti,
ő inspirálta a különleges gasztroprojektet.
José Andrés úgy nyilatkozott, Verne-rajongóként mindig is nagy álma volt, hogy
az ismert világ határait feszegetve kínáljon ételeket az emberek számára.
A projekt azonban számos kihívást is tartogatott, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül az űrhajózáson belül az asztronauták élelmezése is.
A kivételes spanyol konyha által kínált fogásoknak ugyanis meg kell felelniük a NASA összes irányelvének, emellett tápanyagokban gazdagnak, merész ízűeknek és finomaknak is kell lenniük. Végül úgy döntöttek, hogy az űrbe a csirkés-gombás paella és iberico sertéshús is eljut majd, de emellett az űrhajósok jamónt is kóstolhatnak majd.
(Forrás: Food & Wine, fotók: ThinkFoodGroup)
paella | José Andrés | nemzetközi űrállomás | űrhajó | rizseshús | űrhajós
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!