Óriási haladás lenne az üdítőitalok, illetve a sörök piacán, ha az egyszer használatos műanyagok kikerülnének a gyártási láncból, és végre egy fenntartható anyaggal dolgoznának. Ezzel már rövid időn belül zsugorodna a karbonlábnyom, és fellélegezhetnének az óceánok. A Paboco erre tenne kísérletet, és úgy tűnik, két vezető multi is bízik az innovatív ötletben.
Még 2020-ban is utópisztikus, túl eszményi képnek tűnik az a világ, ahol az újrahasznosítás és a fenntarthatóság a rendezőelv. Nem úgy a Paboco nevű cégnek, amely hosszú évek óta a műanyag palackok helyettesítésének legetikusabb, legpraktikusabb módjának fejlesztésével foglalkozik.
Papírból készítenek palackokat, ami gyakorlatilag egy növényi alapú polimer, egy biomassza, teljesen újrahasznosítható, egy éven belül tökéletesen lebomlik a természetben is.
Ez forradalmi újítás, tekintve, hogy egy sima kólás PET-palack lebomlási ideje... szinte megállapíthatatlan, de körülbelül egymillió évre saccolják. Egyetlen palackét.
A dán Pabocónál minden erejükkel azon dolgoznak, hogy biztonságos, tiszta, praktikus csomagolást biztosíthassanak az olyan óriási cégeknek is, mint a Coca-Cola vagy a Carlsberg.
Azt mondják, szinte maguk előtt látják a szebb világot, amikor az utca embere nem a PET-palackokat lóbálja, hanem a biomasszából előállított fenntartható darabokat.
Jó hír, hogy ezek a világmárkák támogatják a Paboco törekvéseit, mi több, az elsők lesznek, akik bevezetik az innovatív papír palackokat.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Paboco)
coca cola | növényi rost | rost | paper bottle company | papírcsomagolás | újrahasznosítás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!