A BBQ-partik központi elelmei a húsok, holott számos lehetőség nyílik arra, hogy változatos vegetáriánus fogásokat készítsünk el a tűzön. Olyan ötleteket gyűjtöttünk, amelyek új értelmet adnak majd a grillezésnek a húsevők és a vegák számára egyaránt.
Sült kukoricás quesadilla
A grillen sült kukorica tökéletes köret szokott lenni a húsok mellé, miért ne lehetne azonban egy vegetáriánus fogás fő eleme?
Az elkészült grillezett kukorica szemeit levágjuk, majd összekeverjük némi guacamoléval és reszelt cheddar sajttal. Tortillába halmozzuk, és rövid időre visszatesszük a grillrácsra, hogy a sajt megolvadjon. Frissen fogyasztjuk.
Sült karfiol
A grillezett karfiol szintén köretként jelenik meg a képzeletünkben, amelyet sült csirkehús mellé kínálunk.
Azonban önálló fogásként is fogyasztható, ebben az esetben érdemes a szokásosnál gazdagabban fűszerezni.
Csilis padlizsán
A padlizsánnak önmagában is kissé édes íze van, amikor megsül,
azonban ha egy mézes-csilis marinádot készítünk hozzá, egészen különleges aromákat kaphat a zöldség.
A bátran fűszerezett marináddal alaposan be kell kenni a szeletekre vágott, előzetesen megsózott padlizsán mindkét oldalát, hogy aztán a grillen néhány perc alatt tökéletesre süljön.
Töltött gomba
A klasszikus töltött gomba többnyire a sütőben készül, de grillen is pillanatok alatt megsüthető, ráadásul az íze kellemesen füstös lesz.
A trükk csupán annyi, hogy nagyobb fejű gombákat kell vásárolni, a fetás tölteléket pedig bátran ízesítsük egy kevés citromlével, zöldfűszerekkel, olívaolajjal, vagy olajbogyókkal.
Grillezett halloumi
A Caprese saláta grillváltozata mozzarella sajt helyett halloumival készül.
Nincs más dolgunk, minthogy bambusznyársra sorakoztassuk a koktélparadicsomot, a sajtkockákat és a friss bazsalikomot és élvezzük, ahogy az ízek fantasztikusan összesülnek egymással.
A friss salátazöldségek, az illatos zöldfűszerek és az olajosmagvak tökéletes társai lehetnek a zöldborsónak, így ezek segítségével a megszokottól merőben eltérő, igazán frissítő és egészséges krémleveseket készíhetünk.
(Fotók: Getty Images)
recept | BBQ | sütés | nagy sztori | nyárs | grill
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!