Öt trükk, amivel megkönnyítheted a repülőutadat

Sokan minden velejárójával együtt szeretik a repülést; az otthoni összepakolás és tervezgetés izgalmát, a várakozással teli, reptérre vezető utat, a megszokott termináli teendőket és a felszállás előtti utolsó kávét. Akadnak viszont olyanok, akik a lehető legminimálisabbra igyekeznek redukálni a kötelezőket, és minél egyszerűbben letudni az utazást. Nekik adunk tippeket.

Gyorsabb, egyszerűbb, kényelmesebb poggyászfeladás

Ennek a legjobb módja a Budapest Airport önkiszolgáló szolgáltatása. A rendszer lényege, hogy az utasok a (nyomtatott vagy épp elektronikus) beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét.

Ezt követően az automatizált feladó pulton – a poggyászcímke beolvasását követően – egyszerűen feladható a poggyász.

A 2019-ben bevezetett szolgáltatáshoz a Wizz Air (bizonyos járatok esetén ), az Air France/KLM, az Aegean és a Norwegian csatlakozott már, a lista pedig folyamatosan bővül – érdemes tehát figyelni az újonnan bekerülő légitársaságok oldalait.

A Terminál 2A utasfelvételi csarnokában nyolc darab tagomat és hét darab bagomat van. Emellett az induló szinten a bejárat előtt egy darab tagomat használható. A Terminál 2B utasfelvételi csarnokában jelenleg tizennégy darab tagomat és tizenegy darab bagomat érhető el. Emellett az induló szinten a bejárat előtt még egy tagomat vehető igénybe.

No de mi az a bagomat és tagomat?

A bagomat az automatizált feladó pulton beolvassa a poggyászcímkét, ezután a szalagra helyezhető a poggyász. A tagomat pedig a poggyászcímke-nyomtató készülék, ami a beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelését végzi el. Ezt követően a kinyomtatott poggyászcímkét fel kell ragasztani a feladni kívánt csomagra.

Az önkiszolgáló poggyászfeladás tehát felgyorsítja és jelentősen kényelmesebbé is teszi a poggyászfeladás folyamatát. Nem kell sorban állni a check-in pultok előtt, kevesebb személyes kontaktussal jár. A rendszer felhasználóbarát, így bárki könnyedén igénybe tudja venni a szolgáltatást.

Így a legjobb vízhez jutni

Sokan a beszállás előtt vásárolják csak meg a fedélzetre szánt folyadékot, pedig akad olcsóbb – és zöldebb – megoldás is az újonnan beszerzett műanyagpalackos ásványvíz helyett. Mégpedig az otthonról – üresen – elhozott kulacs (amit ebben az állapotában át lehet vinni a biztonsági ellenőrzésen).

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jó ideje már nem a mosdókat kell a palack feltöltésére használni, ugyanis a terminálon összesen tizenhárom ivókutat helyeztek üzembe, vagyis az utasok kiváló minőségű és friss csapvízzel tölthetik meg kedvenc kulacsukat a fedélzetre lépést megelőzően.

Komfortosabb filmnézés

Egy profi golfozó árulta el a titkát, aminek köszönhetően kedvenc tévéműsorait és filmjeit tudja nézni a levegőben úgy, hogy nem kell órákon keresztül a telefonját a kezében tartania.

Az utazási hacket a szükség szülte, mivel sok gépen ugyanis nincsen az ülésbe beépített televízió, így alternatív megoldáshoz kellett folyamodnia.

A sportoló leveszi a telefontokját a készülékéről, az ülésbe készített papírzacskó alját odahelyezi a telefonjához, majd visszateszi a tokot rá. Ezt követően a tasak másik felét a felhajtott tálca mögé teszi, ami tökéletesen megtartja azt. A trükknek köszönhetően többé nem kell órákon keresztül a telefonját tartania a kezében, hogy megnézhesse kedvenc filmjeit utazás során.

Ha pihentető alvást szeretnél

Számtalan olyan termék létezik, amely az utasok elalvásában hivatott segíteni, miközben ők alapvetően függőleges helyzetben vannak – és akkor még nem beszéltünk a zavaró tényezőként jelen lévő többi utasról, a turbulenciáról, netán a kényelmetlen ülésről.

Ezek alapján úgy tűnhet, nincs mód arra, hogy mélyalvásba merüljünk. De van.

Ezeket érdemes enni és inni a repülés előtt, alatt és után

A repülőgépen felszolgált ételek elég széles skálát fednek le a turistaosztályon kezünkbe nyomott sós mogyorótól kezdve az első osztályon séf által készített háromfogásos menüig. Az, hogy mit eszünk a levegőben, jelentős hatást gyakorol a repülési élményünkre.

A saját és utastársaink jóléte érdekében táplálkozzunk helyesen, és fogadjuk meg az alábbi tanácsokat.

(Fotók: Getty Images)

 

 

 

könnyebb | terminál | repülés | utazás | kényelmes | budapest airport

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom