Sajtválogatásunk szereplői megtalálhatók Magyarországon, érdemes azonban felkutatni az autentikus forrásokat is, hiszen egyedülálló módon készülnek, és frissen teljesen más élményt nyújtanak, mint a bolti változatok.
Burrata
A burrata textúrája hasonló a mozzarelláéhoz, belseje azonban sokkal tejszínesebb. A sajtot kézzel készítik, az alapanyagául szolgáló tej pedig Itália zöld legelőiről származik.
A tejszín a sajtot felvágva szabályosan elfolyik a tányéron, nem csoda, hogy ízvilágát átütően frissként lehet jellemezni.
La Tur
A La Tur Olaszország egyik leginkább kedvelt keménysajtja, amely könnyen fogyasztható, akár snacknek is kiváló választás lehet.
A sajt szinte minden esetben juh-, illetve kecske- és tehéntej keverékéből készül, és kissé citromos ízvilága van.
Taleggio
A Taleggio egy meglehetősen intenzív illattal rendelkező sajt, ami tipikus példája a ronda, de finom jelenségnek.
A kevésbé szép látványt nyújtó külső jegyek ellenére a bivalytejből készült sajt földöntúli ízvilágot rejt.
Az enyhén édeskés aromáját a gombás ízjegyek egészítik ki.
Delice De Bourgogne
A brie szerelmesei garantáltan kedvelni fogják a Delice de Bourgogne sajtot is, amelynek textúrája elképesztően krémes, már-már túlságosan lágy.
Az íze pedig egyszerre édeskés és enyhén sós, éppen olyan könnyed, mint az állaga.
Chèvre
A Chévre friss kecskesajt, amelyet salátákba is lehet tenni, de önmagában is elképesztően finom.
Bár hipermarketekben is megvásárolható, a bolti változat köszönőviszonyban sincs a friss, provence-i háztáji gazdaságokban készült autentikus sajtokkal.
A sajtos melegszendvics elkészítése pedig elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.
(Fotók: Getty Images)
sajt | nemzetközi | különleges | gasztronómia | konyha
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!