Öt frissítő dinnyés ital, amivel túlélheted a kánikulát

Édes, frissítő és lédús – egy igazi nyári napon semmi sem esik jobban, mint egy szelet görögdinnye. Kivéve azokat az egyszerű, de mégis nagyszerű italokat, amiket ezzel a hűsítő gyümölccsel el tudunk készíteni.

Szánjuk felnőttnek, vagy egészen kicsi gyereknek, mutatunk öt olyan változatot, ami között mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Görögdinnyés limonádé

A klasszikus limonádét turbózzuk fel egy kevés dinnyelével, néhány kockára vágott gyümölccsel és egy kevés mentával!

A felnőtt változatba bátran önthetünk egy adag tequilát vagy fehér rumot is.

Görögdinnyés daiquiri

Ezt a halvány rózsaszín daiquirit senki sem lesz képes visszautasítani!

Keverjük össze a görögdinnye levét, a fehér rumot, a lime levét egy csipet likőrrel, majd díszítsük egy kis szelet friss gyümölccsel!

Görögdinnyés, epres jégkása

A jégkása egy igazi családbarát hűsítő finomság, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető.

A görögdinnye lé és a gyümölcsdarabkák fagyasztásához még jégre sincs szükség, a gyakori kevergetés során pedig tökéletes kásás állagot tudunk elérni.

Görögdinnyés turmix

A turmixokat nem csak reggelire fogyaszthatunk, miért ne lehetne egy hűsítő ebéd a medenceparton?

A turmixgépbe tegyünk banánt, almalevet és lédús görögdinnyét. Turmixoljuk simára és fogyasszuk ezt az ízig-vérig C-vitaminos finomságot jéghidegen!

Görögdinnye-prosecco sorbet

Akár hisszük, akár nem, a prosecco és a görögdinnye a mennyei párosítás.

Az alkoholos sorbet ráadásul tökéletes eleme lehet az augusztusi kerti partiknak is.

A nagy hőségben mindenki igazán könnyű, hideg, hidratáló ételeket kíván. Ha már rá sem tudunk nézni a kovászosuborka-levesre és a gazpachóra, érdemes megkóstolni ezt a végtelenül egyszerű tésztasalátát, ami tele van dinnyével, friss zöldfűszerekkel és tökéletesre sütött grillsajttal.

(Forrás: bbcgoodfood.com, fotók: Getty Images)

ital | nagy sztori | prosecco | koktél | dinnye | kánikula

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom