Ezzel az öt étellel fokozd a produkti­vitásodat

Az egészségünk megőrzése, a mentális fókusz, a lecsökkentett stressz-szint kulcsfontosságú a munkahelyi teljesítmény szempontjából. Szakértők szerint öt élelmiszercsoport rendszeres fogyasztásával azonban szintén sokat tehetünk produktivitásunk fokozása érdekében.

Hal

Hetente kétszer érdemes valamilyen halfélét fogyasztani. Ajánlott olyat választani, amelynek különösen magas az omega-3 zsírsavtartalma, ami javítja a memóriát és a szellemi teljesítményt.

A lazac mellett ilyen a makréla is.

Zöld tea

A zöld teát a világ egyik legegészségesebb italaként tartják számon, mely nemcsak az agy működését serkenti, de a fokozza a zsírégetést és csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is.

Ráadásul természetes energiafokozó is, ami garantáltan hosszú időre felpörget.

Miso leves

A miso leves tele van probiotikumokkal, amelyek hozzájárulnak a gyomor egészségének megőrzéséhez.

Sőt, mivel nagyjából bármilyen zöldség felhasználható az elkészítése során, így kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a szervezetünket minél több és változatosabb zöldségekből származó vitaminnal és tápanyaggal lássuk el.

Diófélék

A diófélék nagyszerűen csillapítják az étvágyunkat és teljesítik snackvágyainkat.

Mindemellett kiváló fehérjeforrások, fantasztikus antioxidánsok, aminosavakban gazdag rágcsálnivalók,

amelyekről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Banán

A banán a legjobb kálium- és glükózforrás, ami fokozza a mentális fókuszt, a koncentrációt.

Ráadásul – bár magas a szénhidráttartalma – hosszabb időn keresztül képes ellátni a szervezetünket a munka során szükséges energiákkal.

Így lehetnek könnyebbek a nehéz napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images)

táplálkozás | gasztronómia | étel | életmód | egészség | egészségtudatos

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom