Öt étel, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni.

Gofri, palacsinta, füstölt lazac, ropogós szalonna, mindenféle tojásból készült étel, kolbászkák, saláták, turmixok, szuperélelmiszerek, granolák, kásák, prosecco, koktél, tea, kávé – a végtelenségig lehetne sorolni a tökéletes villásreggeli kellékeit.

Merthogy ez éppen attól lesz tökéletes, hogy csupa olyan ételt vonultatunk fel, amilyent szeretünk, szívesen elkészítünk, és aztán örömmel fogyasztunk. Vannak azonban bombabiztos elemei a brunchnak, amivel garantáltan nem tudunk mellé lőni.

Igazi luxusreggeliben lehet részünk, ha a villásreggelinket Eggs Benedicttel indítjuk. A tökéletes hollandimártás, a buggyantott tojás és a füstölt lazac kombinációja azonnal megadja az alaphangulatot, ha pedig egy pohár proseccót is töltünk, gondoskodhatunk arról, hogy ne legyen kedvünk elmozdulni az étkezőasztal mellől a délelőtt hátralévő részében.

Testesebb fogás, akár főételnek is elmegy a Közel-Kelet lecsójának számító shakshuka, így érdemes kisebb adagot készíteni és csupán pár falatot fogyasztani belőle, hogy legyen hely másnak is. Jó hír viszont, hogy harminc perc alatt elkészül, és kis túlzással megfőzi saját magát, nem kell folyamatosan a serpenyő felett állni, hanem bátran visszaülhetünk az asztal mellé, hogy megkóstoljunk egy újabb finomságot, amíg az ételünk fő.

Tökéletes választás lehet egy tál friss saláta, amelyet a téli időszakban érdemes csordultig tölteni friss, szezonális, magas C-vitamin- és omega zsírsav-tartalmú zöldségekkel.

Mehet bele avokádó, cékla, rukkola, grépfrút vagy gránátalma is.

Az édesszájúak el sem tudják képzelni a villásreggelit amerikai palacsinta nélkül. A klasszikus juharszirupos változat helyett készíthetünk egy igazán fullos verziót is: két palacsinta közé mogyorókrémet és banánszeleteket is teszünk, a tetejére pedig az édes szirup mellett nagy adag tejszínhab, sőt, még vaníliafagylalt is kerülhet.

Levezetésként pedig gondolkozzunk valami olyanban, ami könnyed, mégis megkoronázhatja a délelőttünket. A sűrű görög joghurtot dobjuk fel egy kevés friss gyümölccsel, chiamaggal és mézzel, így a végeredmény egy krémesen lágy, egészséges desszert lesz.

Ez is érdekelhet:

Itt találod a legjobb brunchokat Budapesten

Felvonultat mindent, amire csak vágyhatunk a délelőtti órákban.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

gofri | lecsó | villás reggeli | brunch | saláta | shakshuka

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom