Egy légiutas-kísérő szerint erre az öt dologra mindenképp érdemes odafigyelni a repülésnél

Néhány akár életmentő is lehet.

Jó pár légiutas-kísérő osztja meg szívesen a repüléssel kapcsolatos tippjeit és tapasztalatait a közösségi médiában. Ezúttal Leysha Perez árulta el, mire érdemes odafigyelni.

Ne használd a légitársaság takaróit és párnáit!

– Ha bárhová repülök, viszem inkább magammal a saját takarómat és párnámat! – mondja. A magyarázatra nem tér ki, vélhetően higiéniai okai vannak ennek.

Óvatosan a felszolgált ételekkel!

Leysha nem ajánlja, hogy túl sok ételt együnk a gépen.

– Csak azért, mert rengeteg tartósítószer van benne, nagyon magas a nátriumtartalma, így összességében nem tesz jót az egészségednek, ha túl sokat eszel belőlük.

Légy együttérzőbb!

Leysha úgy véli, a légiutas-kísérők nem feltétlenül tudják, min mennek keresztül éppen a fedélzetre lépő utasok.

– Az emberek folyton rajtunk vezetik le a dühüket, de megpróbálom a többi légiutas-kísérővel is tudatni, hogy ne vegyék ezeket személyeskedésnek. Mindenkinek együttérzőbbnek kell lennie a másikkal.

Ne vegyél jegyet harmadik féltől

Sok családos utas a beszállás után ideges lehet, ha kiderül, nem ülhet a gyermeke mellé.

Ez általában annak a következménye, ha harmadik féltől veszi a repülőjegyét.

Általában ezek a weboldalak véletlenszerűen szórják ki a jegyeket.

Óvatosan a búvárkodással!

Nyilván nem mindenkit érint, de nem a legjobb ötlet búvárkodás után repülni. Várni kell legalább negyvennyolc órát, hogy a szervezetnek legyen elég ideje megszabadulni a felesleges nitrogéntől. Ellenkező esetben fennáll a dekompressziós betegség lehetősége.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tippek | utazás | légiutas-kísérő | repülés | tanácsok | fedélzet

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom