Három isteni őszi leves, ami csupán harminc perc alatt elkészül

Nincs ősz forró levesek nélkül. Három olyan variációt hoztunk, amelyek nemcsak átmelegítik a testet, de akár főételnek is beillenek. Az olasz húsgombócleves és a garnélás sütőtökkrémleves mellett a legegyszerűbb gombakrémleves is elkészül fél óra alatt.

Olasz húsleves

Hozzávalók a levesbetéthez:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi bazsalikom
  • 1 teáskanálnyi petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1/3 csészényi reszelt parmezán sajt
  • 1/3 csészényi zsemlemorzsa
  • só, bors

Hozzávalók a leveshez:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva
  • 2 zellerszár feldarabolva
  • 2 sárgarépa felkarikázva
  • 500 ml paradicsomlé
  • 6 csészényi húsleves alaplé
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • egy maréknyi száraz tészta
  • só és bors
  • 2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A húsgombóc összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, majd golyókat formázunk belőle, és félretesszük.
  2. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, kissé összefőzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük.
  3. Amikor a leves felforrt, óvatosan belehelyezzük a húsgolyókat, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak. Ekkor hozzáadjuk a tésztát is, és további 5 percig főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Garnélás sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • ½ teáskanál curry
  • 3 csészényi tej
  • 1 csészényi alaplé
  • fejenként 3-4 garnéla
  • olívaolaj
  • só, bors
  • pirított tökmag a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A sütőtököt négy részre vágjuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Betesszük egy lábasba, ízesítjük a főszerekkel, felöntjük a tejjel és az alaplével, majd alacsony lángon főzzük addig, amíg a sütőtök meg nem puhul.
  2. A levest turmixgépbe öntve pürésítjük.
  3. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a garnélákat, és oldalanként 2 percig sütjük. Tálaláskor a levesbe helyezzük, pirított tökmaggal megszórva kínáljuk.

Egyszerű gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg gomba
  • 1,5 liter alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál liszt
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, rátesszük a gombát és a hagymát. Néhány perc alatt puhára pároljuk.
  2. Az alaplébe belekeverjük a lisztet, ráöntjük a gombára, és felforraljuk. Alacsony lángon hozzákeverjük a főzőtejszínt, és további 15 percig főzzük.
  3. A levest krémes állagúra turmixoljuk, azonnal tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

őszi leves recept | őszi leves | húsleves | leves | garnéla | sütőtök krémleves

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom