Kihagyhatatlan őszi kávévariációk

Hideg reggelek, napsütéses délutánok, fagyos esték – ezek jellemzik mostanában a mindennapjainkat. Ezekhez pedig tökéletes választás lehet egy fűszeres, krémes, forró kávé. Mutatunk három olyan egyszerű receptet, amelyekkel percek alatt a legjobb kávézók hangulatát tudjuk megidézni otthon.

Sütőtökös, fűszeres latte

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze kesudiótej
  • 1/4 csésze víz
  • 2-3 evőkanál sütőtökpüré
  • 1 adag eszpresszó
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1½-2 teáskanál juharszirup
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítése:

Egy kis lábasba öntjük a növényi tejet és a vizet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tökpürét, a fűszereket és a juharszirupot. Habosra keverjük. Beleöntjük az eszpresszót, majd kóstolást követően tovább ízesítjük. Pohárba adagoljuk, tejszínhabbal és fahéjjal megszórva kínáljuk.

Marocchino

Hozzávalók:

  • 1 adag eszpresszó
  • 15 ml előre elkészített forró csokoládé
  • 25 ml tej
  • kakaópor vagy nutella

Elkészítése:

Elsőként elkészítjük hagyományos módon a forró csokoládét, beleöntjük egy pohárba, majd a tetejére öntjük a friss eszpresszót. Hozzáadunk egy kevés kakaót vagy nutellát, végül tejhabosítóval felgőzölt tejet öntünk rá. Frissen fogyasztjuk.

Chai latte

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál fekete tea
  • 3 egész szegfűszeg
  • 1 csillagánizs
  • 1 egész fahéjrúd
  • 4 csésze forrásban lévő víz
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál méz
  • 1/4 csésze forró tej

Elkészítése:

A teafüvet, a szegfűszeget, a csillagánizst és a fahéjrudat egy kancsóba tesszük, felöntjük a forrásban lévő vízzel, letakarjuk, és 3-4 percig pihentetjük. A teát négy csészébe töltjük, hozzákeverjük a mézet és a forró tejet. Azonnal fogyasztjuk.

Olaszországban hatalmas kultúrája van a kávézásnak, ráadásul a tradicionális kávéfogyasztási hagyományok ott élnek a legélénkebben. Nem véletlen, hiszen Itáliához köthető az első eszpresszógép, ott készültek az első olyan tejeskávé-változatok, amelyeket világszerte fogyasztunk, és ikonikus márkáknak is az otthona. A mindenféle ízesített kávé és a fancy vonal igazi szentségtörésnek számít, és abból is vérre menő viták vannak, hogy melyik napszakban mit illik fogyasztani.

(Fotók: Getty Images)

kávé | recept | őszi kávé | tejes kávé | sütőtökös kávé | őszi recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom