Nem kell feltétlenül masszív húsokat fogyasztanunk ahhoz, hogy ámulatba ejtsük az ízlelőbimbóinkat.
Elég hozzá egy őszi ihletésű saláta, amiben a selymes kelkáposzta, a sült édesburgonya, a krémes mandulatejszín, a fanyar gránátalmás vinaigrette és a sós fűszerezés tökéletes kombinációja garantáltan meghozza a várt hatást.
Hozzávalók a salátához:
- 2 nagy édesburgonya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál durvább só
- frissen őrölt feketebors
- 1 nagyobb sötétzöld kelkáposzta
- 1 evőkanál citromlé
- 1 doboz mandulatejszín
- 1 gránátalma
- friss mentalevél
Hozzávalók a vinaigrette-hez:
- 1 kisebb csészényi extra szűz olíva olaj
- 3 evőkanál gránátalmaecet
- 1 evőkanál dijoni mustár
- ízlés szerinti mennységű só, bors, egy csipet cukor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!
2. Mossuk meg és vágjuk fel ujjnyi vastagságúra az édesburgonyát! Sorakoztassuk a tepsibe, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk! Nagyjából 25–30 percig süssük, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul!
3. Amíg az édesburgonya sül, készítsük elő az öntetet! Egy légmentesen lezárható tálba öntsük bele a vinaigrette összes hozzávalóját, tegyük rá a tetejét, majd rázzuk össze alaposan, hogy az összetevők tökéletesen emulgeálódjanak!
4. Egy nagy keverőtálba tegyük bele a felaprított kelkáposztát, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy citrom levét! A kezünkkel masszírozzuk bele a zöldségdarabokba a sós, citromos levet! Pár perc után kissé megfonnyadnak és mély zölddé válnak a levelek. Öntsünk rá pár csepp olívaolajat!
5. Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk néhány evőkanálnyit kör alakban a krémes, sűrű állagú mandulatejszínből! Picit sózzuk, borsozzuk, majd helyezzünk rá egy-két maréknyi kelkáposztát, és öntsünk rá egy evőkanálnyi vinaigrettet! Tegyünk rá két tökéletesre sült édesburgonya-szeletet, szórjunk rá ízlésesen gránátalmamagokat! Végül díszítsük néhány levél frissen szedett mentával!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
recept | saláta | vegán | őszi
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!