Új piacra lépett be az oroszok McDonald’s-a, és elkezdte kitúrni az amerikai márkát

Az orosz McDonald's-ok helyett született Vkusno I Tochka (Finom és ennyi) Fehéroroszországban terjeszkedik.

A cég idén júniusban, néhány hónappal azután vette át a McDonald's üzleteit Oroszországban, hogy az amerikai gyorsétteremlánc kivonult onnan. A Vkusno I Tochkának jelenleg több mint 830 egysége van 62 oroszországi régióban.

A vállalat itt azonban nem áll meg, terveik szerint hat fehérorosz városban 25 üzletet nyitnak jelenlegi McDonald's-ok helyén,

és néhány héten belül megkezdik a munkát az új márkanév alatt, miután az összes szükséges jogi eljárást lezárták és a megoldották a felmerülő szervezeti kérdéseket.

Oleg Paroev, a cég vezérigazgatója szeptemberben azt mondta, hogy az üzletlánc több mint 1,2 millió hamburgert adott el, hozzátéve, hogy néhány napon nagyobb volt a kereslet, mint korábban a McDonald's idején.

A burgonyaellátási problémák miatt azonban néhány étterem sült krumpli nélkül maradt a nyáron, és a Coca-Cola készletek is kifogytak, így aztán abból is elkészítették a helyi változatot, a Dobry Colát.

Csirkeburger orosz módra

A McDonald’s jól megszokott piros és sárga színeivel szinte bárhol a világon találkozhatunk, és mindenhol nagyjából ugyanaz a beltéri dizájn fogad. Az üzlethálózat eddig nem fordított túl nagy figyelmet az egységeinek egyedi megjelenésére, ez a trend azonban Franciaországban megdőlni látszik.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

mcdonalds | Vkusno I Tochka | oroszország

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom