Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Ne pazaroljuk az ételt!

A Japan Airlines (JAL) arra kéri utasait, hogy etikus döntést hozva adott esetben inkább hagyják ki az étkezést a repülőgép fedélzetén. A légitársaság képviselője szerint az intézkedés nem a költségek, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésére irányul.

A bizonyos etikus választás opció egyelőre csak azokon az ázsiai járatokon lehetséges, melyek egész éjszaka repülnek. Rengeteg utas ugyanis átalussza ezt a periódust ahelyett, hogy az étkezés kedvéért megszakítaná az álmait.

A társaság valamennyi utas számára elkészítette a menüt, tehát azoknak is, akik az alvást választották. A számukra kiporciózott és fel nem használt adagok végül a kukába kerültek, vagyis ételpazarlásnak minősülnek.

Az akciót kísérleti jelleggel a Bangkok és Tokió között közlekedő járaton vezették be először. A nagyjából hatórás út döntő hányada éjszaka zajlik, és mivel a járvány miatt kevesebben repülnek mostanság, a társaság úgy gondolta, itt a remek lehetőség a program fokozatos bevezetésére.

Az utasok még a felszállás előtt nyilatkozhattak arról, igénybe veszik-e az éjszakai vacsorát, és persze azt is eldönthették – amennyiben az étkezést választották –, vegetáriánus vagy kóser menüt kérnek-e.

Ennek köszönhetően a társaság fel tudja mérni, pontosan mennyi adagot kell előre elkészítenie, tehát a személyzet nem állít össze feleslegesen egyet sem, és nem dob ki ételt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

 

járat | élelmiszer | menü | étel | repülőgép | japán

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom