Aki olvasta Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen című krimijét, vagy látta az erről készült filmet, garantáltan elképzelte már magát a hihetetlenül látványos vonaton ülve.
A vonatút körüli varázslat újjáéled, köszönhetően annak, hogy újabb és újabb lehetőséget teremtenek nemzetközi szinten is a legenda feltámasztására. Ráadásul, ha ehhez még egészen különleges gasztronómiai programok is társulnak, az eredmény még felejthetetlenebb lesz.
Egyedülálló fine dining-élmény
Az Orient Expressz két eredeti vonatkocsiján látja vendégül a semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élményre és időutazásra vágyókat a Glenlo Abbey Hotel & Estate, amelyet a közelmúltban Írország legjobb szállodájának választottak az Irish Independent olvasói. A szálloda 1998-ban nyitotta újra a két étkezőkocsit, amelyet mesébe illő történetek öveznek.
Az egyik kocsi, Leona már 1927-ben is az Isztambult Szentpétervárral összekötő úton vitte az utazókat. Később a brit Brighton Belle vonalhoz csatlakozott és olyan sztárokat szállított, mint Charlie Chaplin, Stan Laurel és Oliver Hardy. Később megjelent Sidney Lumet 1974-es, Agatha Christie regénye nyomán forgatott Gyilkosság az Orient Expresszen című filmjében is,
amelynek főszereplői Ingrid Bergman és Sir Sean Connery volt.
Az étkezőkocsik enteriőrje abszolút autentikus maradt a felújítást követően is, a látványos kárpitozás, a csipkefüggönyök, a csodálatos fa intarziás elemek gondoskodnak arról, hogy egy szempillantás alatt a népszerű krimiben érezhessük magunkat.
De nem csak az étkezés környezete páratlan, hanem az asztalra kerülő ételek is. A fine dining-fogások szigorúan helyi alapanyagokból készülnek, a Clare Island lazac, a Skeaghanore kacsa, vagy a Galway kecskesajt
az ír büszkeséget is szimbolizálják.
Milliós utazással egybekötött ünnep
Idén nyáron még ennél is különlegesebb, pezsgőzésben gazdag gasztronómiai élmények várják azokat, akik tényleg fejest ugranának az Orient Expressz-életérzésbe, közben pedig méltóképp meg akarják ünnepelni a világhírű pezsgőmárka, a Veuve Clicquot kétszázötvenedik jubileumát.
A Belmond 1982-ben indította el Velence Simplon-Orient-Express vonatútját, amely Londonból Velencébe viszi a vendégeit csodálatosan felújított, régi vonatkocsik segítségével. Most azonban mindezt még magasabb szintre emelik és
egy olyan felejthetetlen utazásra csábítanak, amelynek minden perce aranyat ér.
A különleges utazási és gasztronómiai élmény június 5-én, vasárnap veszi kezdetét a Veuve Clicquot bázisán, a franciaországi Reimsben. A napfelkeltét követően a vendégeket a pincemester, Didier Mariotti kalauzolja, majd ebéd után felszállnak a vonatra, hogy kezdetét vegye a sokmilliós kaland.
A fedélzeten az utazókat Jean Imbert séf négyfogásos vacsorája és természetesen további pezsgőkülönlegességek várják. Másnap a vonat áthalad Innsbruckon, hogy aztán Velencébe megérkezve a vendégeket hajóval vigyék a Belmond Hotel Cipriani-ba, ahol
a programot egy nagyszabású bál zárja.
A luxusutazást borsos áron hirdették meg. A Twin Cabin csomag ára 2,7 millió forintnak felel meg személyenként, a Cabin Suite pedig ennek duplája. A rendkívül elegáns Grand Suite ára megközelíti a fejenként tíz millió forintot, de tartalmaz egy felejthetetlen reggelit és az utazás előtti napon egy egy éjszakás tartózkodást a Veuve Clicquot's Hôtel du Marcban, Reimsben.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Glenlo Abbey Hotel, Venice Simplon-Orient Express, David Noton)
utazás | étterem | orient express | fine dining | nagy sztori | gasztronómia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!