Napfelkeltekor az Alpok közt suhan, vacsoraidőben pedig már a varázslatos velencei lagúnákat szeli át.
A Belmond 2024-ben új útvonalat indít Brüsszel és Velence között. Az utasok Brüsszelben délután ót óra tíz perckor szállhatnak fel a ’20-as években készült, felújított kocsikba, majd vacsora előtt koktélozhatnak egyet a 3674-es számú bárban, ahol zongoraszó és éjféli brunch is várja őket.
Az utazás Jean Imbert séf négyfogásos, szezonális vacsorájával kezdődik, amelyet sommelier által válogatott borokkal párosítanak.
Az ételek között szerepel például marhahúsfilé vörösbor-redukcióval és homáros vol-au-vent, vagyis tésztakosárka. Ezt általában sajttál és petit fours aprósütemény-válogatás követi, de van kaviármenü is.
És akkor a kilátásról még nem is beszéltünk, a kabinban felszolgált francia reggeli mellett ugyanis a magasba törő alpesi csúcsokat és gleccsertavakat lehet megcsodálni, mielőtt eljönne a háromfogásos, lassú ebéd ideje. Velence tornyainak látványához egy kis sütemény dukál, az utazás pedig este 7 körül ér véget.
Mindez 5432 euróért lehet a miénk. Brüsszelből április 18-án és július 25-én lehet majd indulni, Velencében pedig április 15-én és július 22-én lehet felszállni a legendás járműre. Ha viszont ezek a dátumok túl későinek tűnnek, addig is Amszterdamból, Párizsból és Lyonból is elutazhatunk Velencébe az Orienttel.
Nemcsak a Belmond utazik Orient expresszben, az Accor is tervezi a luxusvonatok elindítását, méghozzá az eredeti kocsikkal, az eredeti útvonalon. De a legendás járaton kívül a világon még számos exkluzív vonat csábít azonnali utazásra.
(Forrás: Euronews, képek: David Noton, Matt Hind/Belmond.com)
velence | brüsszel | orient express | belmond | ár | utazás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!