Ennél jobban aligha lehet színekkel játszani, ha étteremről van szó

Játszadozott egy kicsit a színekkel és a textúrákkal a Buck Studio egy varsói étteremben.

Az eredmény kicsit kontrasztos lett: masszívabb narancssárga elemek és a puha kék felületek váltják egymást.

A kétszintes, kétszázhatvan négyzetméteres Opasly Tom Varsó belvárosában található és a modern és a klasszikus lengyel konyha legjavait kínálja slow food-üzemmódban.

Maga az épület korábban más funkciót látott el, a wrocławi Buck iroda alakította át étteremmé úgy, hogy az anyag- és színválasztásnál, illetve a helyiségek összekapcsolásánál törekedtek a vizuális kontinuitásra.

A kortárs minimalista megközelítés a következetesség benyomását kelti, miközben erőteljes esztétikai hatást fejt ki például az étterem felső szintjén berendezett hatalmas étkezőben, amelyet hullámos acéllemezes falak és kék bársonyos kárpitozású székek is díszítenek a korallnarancs árnyalatú ülőalkalmatosságok társaságában.

Különös elemei a helyiségnek az üveggömbökből összerakott, totemoszlop-szerű lámpák, melyeket kizárólag a Buck ízlése szerint és nekik készítettek el.

Az étterem egyébként több helyiségből áll, melyek közül a legromantikusabb jelzővel illethetjük azt, ahová fehér csempe lépcsőkön át juthatunk el. Egy privát percekre vágyó kis létszámú társaságnak vagy intim hangulatra áhítozó szerelmespárnak tökéletes kuckó, de vacsorázhatunk egy olyan elkülönített részen is, ahol csak egy étkezőasztal és két szék kapott helyet.

Külön szobát kapott a borkóstolóra szakosodott helyiség, ahol szinte minden narancsszínben pompázik az őszibarack árnyalatú márványasztalokat leszámítva.

Ez is érdekelhet:

Van egy hotel Krakkóban, ami összemossa Lengyelországot és Kínát

A 2013 óta üzemelő négycsillagos szálloda elsősorban a városba érkező kínai ügyfelekre koncentrál.

(Fotók: Dezeen)

lengyel | színek | bársony | textúra | kék | konyha

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom