Rendhagyó eseményt szervez Budapest egyik legpatinásabb étterme.
Ki ne akart volna már egy étteremkritikus bőrébe bújni és megosztani a világgal az étkezési élményhez kapcsolódó tapasztalatait?! Az Onyx Műhely valóra váltja ezt az álmot.
Egészen pontosan harminckét szerencsés vendéget invitál meg, hogy csatlakozzon hozzájuk egy estére, és kendőzetlenül ossza meg velük véleményét.
Mi az étel? Miért nem elég, ha csak jól lakunk? Mi teszi az étkezést emlékezetes élménnyé?
Merkl Márta, az Onyx Alkotói Közösségének food design-kutatója március 28-ára önképző gasztroőrülteket és lelkes gourmet-kat hív vacsorára, melyen ezeket a kérdéseket járják körbe a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában, valamint Marketing és Designkommunikáció Tanszékén végzett doktori kutatásának keretein belül.
Az egyedülálló élménykutatás során két, egymást követő ingyenes vacsorára és az ezzel összekötött csoportos beszélgetésre várják a vendégeket a tizenhat fős műhelyasztalhoz.
A kiválasztottakat az este alatt a nagyvárosi élet kontrasztosságát bemutató Metropolisz menüsor étkezési élményéről faggatják, hogy az egymásra reflektáló beszélgetés során vendégoldalról szemlélve többet tudhassanak meg.
Metropolisz élmény
Food designnak hívjuk az étel- és italtervezést, az étkezéshez vagy ételhez kapcsolódó eszköz, tér, esemény, szolgáltatás vagy rendszer megtervezését. Filozófiájuk a kezdetektől a gasztronómia, a művészet, a tudomány és a fenntarthatóság ötvözetén alapszik, aminek szerves részét képezi a food design is.
Merkl Márta az Onyx Műhely megnyitása óta megfigyelések, vendégvisszajelzések és most a fókuszcsoportos interjúk útján vizsgálja, hogy mi a szerepe az étkezési élményekben az interaktivitásnak és a történetmesélésnek. Választott kritikusaik visszajelzései alapján ezeket az értékeléseket később tudatosan szeretnék majd beépíteni, az idén 150 éves „Budapest ízeit” megelevenítő Metropolisz élménybe.
Neked mit jelent a nagyvárosi gasztroélmény?
A jelentkezéshez töltsd ki pár perces kérdőívüket, ahol többek között erre is kíváncsiak. A jelentkezési határidő március 18., éjfél.
Ezúttal egyéni résztvevők vagy vacsorapartnerek jelentkezését várják, három vagy több fős társaságot nem tudnak fogadni az eseményen. Minden jelentkező csak külön kérdőív kitöltésével jelentkezhet. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.
A műhely és a leendő Onyx célja egy olyan újító magyar konyha bemutatása, ami a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. A műhelyben a kísérleti konyhán kívül gasztronómiai könyvtár és kerámiaégető kemence is helyet kapott, amelyeknek fontos szerepe van az étel- és tárgytervezési folyamataik mellett az utánpótlás-nevelés programjukban is.
(Fotók: Bóta Bence, Fekete Marcell, Rácmolnár Milán, Szomor Rebeka)
gasztoélmény | onyx | vacsoraest | vendégkritikus | onyx műhely | vendégélmény
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!