Itt az Onyx Sitt.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a novemberi Utolsó Vacsorával megkezdődött az egyetlen két Michelin-csillagos hazai étterem külső-belső átalakulása, az Onyx Metamorfózis. Az átalakulásuk újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis befejezték a bontást.
A felújítás során keletkezett hulladék, bontott tégla és beton szép lassan átadja helyét az építkezésnek. A bontás befejezését a Sitt eseménnyel ünneplik, ami egyben inspirációja is a kifejezetten erre az estére megalkotott ételeknek.
A Sitt helyszíne az étterem előtti Oroszlános kútnál lesz, ahova egy street fine dining fesztet álmodtak meg három kóstolófogással, az Onyx14 születésnapi tortával és sok pezsgővel.
A Sitt kóstolómenü tartalma:
1. Onyx best-of péksütemény-válogatás 450 Ft
2. Cékla, répa, sáfrány 1200 Ft (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes)
Sauska Rosé Extra Brut Magnum 1500 Ft
3. Wagyu, piquillo paprika, friss gyomnövénysaláta 2100 Ft (gluténmentes, laktózmentes)
Carassia Blanc de Blancs Brut Magnum 1500 Ft
4. Csokoládé, dió, barack 1400 Ft (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes)
Kreinbacher Extra Dry Magnum 1500 Ft
5. Onyx14 mini torta szelet 800 Ft
A Sitt menü ára elővételben 7500 Ft, a helyszínen 8500 Ft. Az elővételes menüt a petitgerbeaud.hu oldalon lehet megvásárolni. A menü fogásai külön-külön is elérhetőek lesznek a helyszínen a készlet erejéig. További részletek itt.
sitt menü | onyx | michelin-csillag | Onyx étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!