A tökéletes pihe-puha omlett elkészítése még a legtapasztaltabb szakácsokat is gyakran próbára teszi. Mindenkinek megvannak a maga praktikái, azonban a ChefSteps technikája formabontó megoldást kínál az étel elkészítésére.
A ChefSteps tanácsa egyszerű:
forraljuk fel!
A tudományos alapokon nyugvó megoldáshoz egy kisebb lábast kell elővennünk, ebbe némi vizet kell tennünk, amikor az felforrt, az elkevert tojást egyszerűen bele kell öntenünk.
A forrásban lévő víz olyan gyorsan átadja a hőt, hogy a tojás felfújódik, légiesen könnyűvé válik.
A megfőtt omlettet ezután csak ki kell mernünk a vízből, papírtörlőn lecsepegtetnünk, majd fűszerezhetjük kedvünk szerint és máris fogyaszthatjuk.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)
konyhai trükk | tojás | omlett | rántotta
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!