A friss, szezonális zöldségeken alapuló nyári salátákban életre kel Olaszország minden íze, így egyetlen pillantás alatt a Földközi-tenger partján érezhetjük magunkat. A paradicsom, az édeskömény, a tenger gyümölcsei – csupán néhány összetevő, ami bearanyozza majd az étkezéseinket a kánikula ideje alatt is.
Panzanella saláta
Az egyik legnépszerűbb olasz saláta a panzanella, amely a maradék kenyér felhasználásával készül. Érett, lédús paradicsomra, hagymára, bazsalikomra és uborkára van még szükség az elkészítésekor,
a végeredmény pedig igazán frissítő lesz.
Édeskömény és radicchio saláta
A radicchiót vörös cikóriaként is ismerhetjük és tökéletes kísérője lehet bármelyik grillvacsorának. A radicchio földessége és az édeskömény édessége remek párost garantál,
ha pedig dióval, gorgonzolával és mézes vinaigrette-tel keverjük, igazi ízbombát kaphatunk.
Tenger gyümölcsei saláta
Jöhet egy friss és finom tengeri saláta, ami Dél-Olaszországot idézi? Pompás főétel a polip, a kagyló, a tintahal és a garnéla mennyei keveréke,
amelyet extra szűz olívaolaj és citrom tesz teljessé.
Tonhalas tésztasaláta
Nincs más dolgunk, mint az al dentére főzött pennét összekeverjük a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel, hogy aztán
kedvünk szerint paradicsommal, lilahagymával és rukkolával dúsítsuk.
Parmezános saláta
Olaszországban a parmezánt nem csupán tésztaételek tetejére teszik. Sokoldalú alapanyagként kiváló társa lehet a nyári salátáknak, különösen akkor, ha paradicsom, rukkola és kapribogyó kerül a tálba.
Nagyszerű köret lehet grillezett húsokhoz vagy tenger gyümölcseihez.
A kánikulában a friss zöldségek mellett a gyümölcsök is a legjobb barátaink lehetnek. Különösen a dinnye, amelyet szintén felhasználhatunk saláta elkészítéséhez. Szintén jó választás lehet a barack, amihez fetát és prossciutto-t ajánlott társítani.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)
olasz gasztronómia | saláta | nyári ételek
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!