A húsvét remek alkalmat ad arra, hogy összejöjjön a család egy ünnepi ebédre vagy vacsorára, ahol ízletes fogások adnak tökéletes környezetet a nagy beszélgetésekhez. Az összeállításunkban szereplő fogások nagyszerű séfektől származnak, amelyet bárki el tud készíteni otthon is.
Minestra maritata - Rosanna Marziale, a Le Colonne Marziale séfjének receptje
Hozzávalók négy adaghoz:
- 200 gramm marhahús
- 100 gramm sertésborda
- 1 disznóláb
- 25 dekagramm friss kolbász
- 10 dekagramm szalonna
- 1 kilogramm vegyes leveszöldség (ízlés szerint: sárgarépa, lilahagyma, zellerszár, fehér répa, burgonya, karalébé, zellergumó, stb.)
- parmezán és pecorino sajtok opcionálisan
- olívaolaj,
- csilipaprika
- fehérbor
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: A lilahagymát és a szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk felkockázott húst, öntünk rá egy kevés fehérbort, beletesszük a zöldségeket, felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
Második lépés: Tálalás előtt kedvünk szerint pecorinót és a parmezán sajtot keverünk hozzá és egy csipet csilivel ízesítjük.
Töltött pulyka - Enrico Cerea, a Da Vittorio séfjének receptje
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 pulyka
- 100 gramm kolbászhús
- 100 gramm sertés darálthús
- 100 gramm borjú darálthús
- 50 gramm amaretti keksz
- 50 gramm reszelt sajt
- 50 gramm zsemlemorzsa
- 2 tojás
- ½ pohár fehérbor
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- alaplé
- só, bors, petrezselyem, szerecsendió
Elkészítése:
Első lépés: A kolbásztölteléket és a többi darálthúst egy tálban elkeverjük.
Második lépés: Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, hozzáöntjük a fehérbort és addig főzzük, míg az alkohol el nem párolog.
Harmadik lépés: Ezután hozzákeverjük az amarettit, az apróra vágott petrezselymet és egy csésze alaplével együtt körülbelül tíz percig főzzük.
Negyedik lépés: Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a sajtot, a tojást és a szerecsendiót. A masszával megtöltjük a pulykát és sütőben 180 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük.
Kenyértorta - Davide Marzullo, aTrattoria Contemporanea Lomazzo séfjének receptje
Hozzávalók:
- 300 gramm szikkadt kenyér
- 150 gramm friss tej
- 2 tojás
- 50 gramm liszt
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 mazsola
- 100 gramm kandírozott narancs és citrom
- 50 gramm amaretti keksz
Elkészítése:
Első lépés: A kenyeret törjük össze, tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tejet, fedjük le és egy éjszakán keresztül pihentessük a hűtőben.
Második lépés: Másnap hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az előzetesen beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöket, a tört kekszet és a csokireszeléket, majd alaposan elkeverjük.
Harmadik lépés: Egy huszonnégy centiméteres tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Egy kanállal vagy spatulával elsimítjuk 180 fokon huszonöt percig sütjük.
Húsvét közeledtével érdemes összegyűjteni néhány konyhai praktikát és tippet. Ebben a cikkünkben arról írunk, miként lehet a megmaradt tojásokat felhasználni, itt újabb három remek receptet mutatunk. Itt pedig a világ húsvéti gasztronómiai szokásaiból lehet inspirációt meríteni.
(Forrás: Finedining lovers, fotók: Getty)
olasz konyha | nagy sztori | főétel | desszert | olasz menü | húsvét
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!