Stanley Tucci zseniális olasz húsgombócos levese tökéletesen megalapozza az ünnepi menüt.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 230 gramm darált csirkehús
- 30 gramm zsemlemorzsa
- 60 gramm pecorino sajt
- 1 tojás
Hozzávalók a leveshez:
- 110 gramm száraztészta
- 8 csészényi húsleves alaplé
- 170 gramm csirkemell
- 55 gramm sárgarépa feldarabolva
- 30 gramm zeller feldarabolva
- 100 gramm Parmigiano Reggiano
- 6 szál petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: Egy lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük a száraztésztát, majd leszűrjük.
Második lépés: Egy keverőtálban összekeverjük a húsgolyó minden hozzávalóját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Homogén állagúra gyúrjuk.
Harmadik lépés: A húsos masszából 20-25 golyót készítünk és egy tálcára sorakoztatjuk őket.
Negyedik lépés: A húsleves alaplevet felforraljuk, a húsgombócokat öt-hat perc alatt készre főzzük. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, kiszedhetők.
Ötödik lépés: Az alaplébe beletesszük a feldarabolt csirkemellett, a kockára vágott sárgarépát és a zellert. Puhára főzzük.
Hatodik lépés: Tálaláskor reszelt Parmigiano Reggiano sajttal és aprított petrezselyemmel díszítjük.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty)
karácsonyi étel | leves | ünnep | húsleves | stanley tucci | ünnepi fogás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!