Egészen hihetetlen logisztikai teljesítmény minden egyes nap megetetni 6600 utast.
Ugyan a nagy óceánjárók jelenleg utasok nélkül pihennek, és várják, hogy a koronavírus-járványnak befellegezzen, azért nagyon érdekes bepillantani, milyen is az, amikor teljes gőzzel üzemelnek. A Symphony of the Seas nevű hajón például ezerfős személyzet gondoskodik csak az ételekről. Hihetetlen számok jellemzik az élelmiszerrészleget: egy hétre 310 millió forint értékben vásárolnak élelmiszert, ez harminckamionnyi árut és nagyjából 300 tonna élelmiszert jelent (ebből 350 kg csak a fagyi).
És ismételjük, ez nem egy hónapnyi adag, ezt az árumennyiséget hetente felhasználják.
A pontosan 1085 fős csapat napi huszonnégy órában dolgozik, és naponta 30 ezer adag ételt készítenek el. A hajón huszonhárom étterem működik, ezeket harminchat konyhából látják el. Kétszáznyolcvan séf dolgozik a hajón, akik tíz–tizenkét órás műszakokban váltják egymást. Egy séf általában négy hónapra szerződik, a szabadnapjaik száma rendszerint nulla.
A hajó legnagyobb éttermében, a fő étkezőben esténként hatezer vendég fordul meg, amivel minden bizonnyal a világ legforgalmasabb éttermei közé számít. A cukrászrészlegen naponta százféle édességet készítenek el, a hajó saját pékségében negyvenféle kenyeret sütnek. Egy teljes év során a hajón szolgáló konyhai hadsereg 11 millió adag ételt készít el.
szakács | hajó | élelmiszer | óceánjáró | symphony of the seas
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!