A hatóságok "emberi fogyasztásra alkalmatlannak" tartják.
A kaliforniai Ocean Fathoms borvállalat szerint a Santa Barbara-csatorna vize tökéletes környezetet jelent a borok érlelésének, köszönhetően a bőséges víz alatti ökoszisztémának, melynek darabjai szabályosan körülölelték a palackokat.
A vállalat még 2017-ben készített speciális ládákat a borainak, melyeket a csatornába merítettek. Röpke tizenkét hónappal később ezeket a palackokat felhozták a felszínre és darabonként ötszáz dollárért, vagyis megközelítőleg 176 ezer forintért értékesítették őket. Van azonban egy bökkenő. A cég tulajdonosai nem kaptak erre engedélyt, a hatóságok pedig "a tökéletes környezetet" illegális érlelési helynek tartják.
A Santa Barbara megyei kerületi ügyész, John T. Savrnoch kijelentette:
a borokat „hamisítottnak és emberi fogyasztásra alkalmatlannak” tekintik.
A hibák sora azonban ezzel nem ér véget. A vállalat engedély nélkül értékesítette a borokat, az adót pedig nem fizették be utánuk. Mindezek következtében az Ocean Fathomstól mintegy kétezer üveg bort foglaltak le és semmisítettek meg a helyi szennyvíztisztító telepen. Az üvegpalackokat, amelyekre rátapadtak a tengeri ökoszisztéma növényei és állatai, egy újrahasznosító üzembe szállították.
A Santa Barbara Independentnek adott interjújában az Ocean Fathoms vezetője úgy nyilatkozott: továbbra is reménykedik abban, hogy ezúttal a megfelelő engedélyek birtokában, visszatérhetnek a borok óceánban történő érleléséhez.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Ocean Fathom)
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!