A főváros legújabb, a budai vár egyetlen skybarja, a White Raven skybar & lounge július 23-án nyitja meg kapuit. A Mátyás templom tőszomszédságában elhelyezkedő, Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének tetején, a liftből kilépve elénk táruló város látványa olyan élményt kínál, amit nehéz felülmúlni.
A White Raven skybar & lounge pazar panorámája mellett a különleges koktélok, ételkínálatok és hangulatos dizájnmegoldások együttesen okoznak gyönyört.
Budapest olyan pillanatai és színei mutatkoznak meg innen, melyek mostanáig rejtve maradtak a szem elől.
A Margitsziget egy eddig senki számára nem látható szögből csodálható meg, míg a Duna grandiózusabb, mint valaha.
Az első vendégek között lehettünk, akik megpillanthatták ezt a látványt és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy – jó értelemben – sokkoló pillanatokat okoztak a liftből kilépés utáni másodpercek. Azok után meg pláne, hogy megtudtuk, két héttel ezelőtt még kvázi építési területként volt nyilvántartva a terasz.
Évtizedes álomként valósult meg a skybar egy olyan helyen, ahol előtte néhány kiváltságost tekintve még senki sem járt – közülük többen megjegyezték, vétek lenni mások elől rejtve hagyni. Szerencsére nem is hagyták.
A kivitelezés 2019-ben kezdődött, melyet a Covid miatt egy időre be kellett fagyasztani. A kialakítás során az eredeti épület sziluettjét nem léphették túl, plusz mivel világörökségi védelem alatt áll a várban a Hilton, a látképet sem lehetett megváltoztatni.
A kínálatot illetően a bárételeket és főként a koktélokat húzták alá vastaggal a menüben. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktélok esetében nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat.
A holló hét faroktollának legendájához kapcsolódó hét italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki. Napi tíz óra kísérletezés a pult mögött, majd további négy-öt órányi tervezés és értékelés – így minden italból egy önálló performansz lett. „A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: a koktélok színe, hangulata, tálalása és élménye mind a nevek alátámasztására jött létre. Én nem nagyon hiszek a félmegoldásokban, így addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes koktélsor kerek egésszé nem érett” – mesélte Barta Mátyás az italok megalkotásának menetét.
A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol. „Ritka lehetőség, hogy egy minden érzékszervre ható skybar étlapját álmodhattuk meg. Így rögtön a rajtnál tele voltunk ötletekkel. Összedugtuk a fejünket a csapattal,
és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs” – mondta Maráczi Imre, akinek utolsó mondatai nem csupán a gasztronómiai élmény alapvetéseit jelentették, hanem a belsőépítészeti megoldásokat is.
A 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza. Az asztalok és székek elrendezése úgy van megtervezve, hogy bárhova is ül az ember, a kilátás nem marad rejtve előle. A kortárs bárpult szuper találkozópont ismeretleneknek is, de ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, csoportosan is kényelmesen. Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldizájn-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius szállodalánccal és a bejáratott munkakapcsolat abszolút meggyőző: makulátlan, mégis élettel teli élmény. A White Raven skybar & lounge a Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében áll, és július 23-án tárja szélesre kapuit a lélegzetelállító élményekre nyitott nagyközönség előtt.
Kolosszális kilátás, fenséges italok, megkapó szabadtéri hangulat – a tetőtéri bárok olyasmit tudnak, amit a beltériek aligha; megmutatni Budapest egy másik oldalát. Felülről megismerheted a várost, miközben egy pohár italt a kezedben tartva a szél cirógatja a hajadat. Mutatjuk a kedvenceinket.
hilton | koktél | kilátás | white raven | mátyás templom | skybar
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!