A magazin megvásárlásával hozzájárulhatsz az éttermek és a bárok újraindulásához. És nem mellesleg csúcsminőségű italokkal ismerkedhetsz meg.
A Nyissunk Együtt együttműködés a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bartender Szövetség között azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a pandémia következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.
A Nyissunk Együtt egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a vendéglátó közösség szellemiségét testesíti meg: összetartó, segítőkész és kitartó.
A Magyarország legjobb bartenderei által készített, egyedülálló koktélrecepteket tartalmazó kiadvány elengedhetetlen útmutató a koktélfogyasztás kiemelkedő helyszíneihez.
A magazin értékesítéséből befolyt teljes bevétel közvetlenül az azt értékesítő koktélbárokat és éttermeket támogatja, a magazin díja pedig az újranyitást követően fogyasztható le a vásárlás helyszínén.
A Roadster is visszatért a budapesti éjszakába: egy pénteki napon mindjárt öt fővárosi helyre ültünk be a magazinban felbukkanó éttermek és bárok közül, hogy legalább egy estére visszakapjunk valamit az elmúlt egy évből és végre újra felhőtlenül élvezhessük az izgalmasnál izgalmasabb koktélkreálmányokat.
TOKIO Budapest – TOKIO Highball
Még fent volt a nap, amikor helyet foglaltunk a Széchenyi téren, Budapest üzleti és egyben kedvelt szórakozó negyedében, ahol a megújított külsővel és belsővel újraéledő TOKIO Budapest jelentkezett be első házigazdának. Az ottani italt a Japánban rendkívül népszerű Whisky Highball inspirálta, a whisky és a juharszirup összhangja határozza meg az koktél bázisát, amit a szójaszósz tesz komplexebbé, a szóda pedig frissítővé.
A Glenmorangie (nyugalom völgye) lepárlót 1843-ban William Matheson alapította. A Highland single malt whiskyt saját piacának úttörőjeként, a hagyomány és az innováció ötvözésével vált híressé. Kimagasló minőségének elérése érdekében a Glenmorangie-t egyedülálló lepárlási eljárással állítják elő, Skócia legmagasabb üstjeiben. Az üst magassága megegyezik egy felnőtt zsiráf magasságával, mely így a ház egyik szimbólumává vált. A kizárólag a legkiválóbb tölgyfahordókban gondosan érlelt ital annak a szakértelemnek a megtestesítője, amely generációról generációra öröklődik a Men of Tain néven ismert szakértői csoport tagjai között.
A Glenmorangie 10 Years Old – The Original egy tízéves single malt, ami tökéletes bevezetés a skót whisky-k világába. Az Original a legeredetibb meghatározása a ház stílusának – elegáns és virágos, selymes és krémes. Skócia legmagasabb üstjeiben készült, lágyság és komplexitás jellemzi, a gazdag, citrusos jegyek és az érett őszibarack mellett a crème brûlée és a vanília bársonyos fűszeressége is helyet kap.
A koktél hozzávalói: Glenmorangie Original 10 Years Old, sáfrányos juharszirup, szójaszósz, top up szóda
Blue Fox The Bar – Desiderium
Könnyed kis esti sétával elérhető a következő állomás, a 2013-ban megnyílt Blue Fox The Bar, amelyet debütálását követően szinte rögtön a legjobb budapesti bárok között emlegettek. A bár az utcáról is megközelíthető, népszerű terasza az Erzsébet térre és az óriáskerékre néz.
A mindig magas szintű kiszolgálás hozadékaként egy Glenmorangie Lasantára épülő, kicsi, de alattomos Desiderium landolt a pultnál és kapcsolta máris minimum eggyel magasabb fokozatba az estét. A Lasanta keltául annyit tesz, hogy meleg és szenvedélyes. Elegáns, de testes whisky, mely tíz évet töltött ex-bourbon hordókban, majd további két évig érlelődött Oroloso és Pedro Ximénez Sherry hordókban, melyeknek köszönhetően csokoládéval bevont mazsola, méz, karamell, és édesfűszeres jegyek jellemzik.
A koktél hozzávalói: Glenmorangie Lasanta, Tawny Port, citromlé, fahéj szirup, szilvalekvár, házi gyömbérsör
Boutiq’ Bar - Hipster Milkpunch
Már esteledett, amikor a túra harmadik állomásához kezdtünk el szedelőzködni, hogy aztán egy legendás hely, a pesti éjszaka egyik zászlóshajója következzék. A Boutiq’ egy időtlen európai stílusú koktélbár, amely tizenhárom évvel ezelőtt nyitott a Paulay Ede utcában. Hangulata bohém, némi speakeasy benyomással a kezdetek óta, tipikusan olyan hely, ahova bárki és mindenki betérhet, hogy lazuljon, barátkozzon és kikapcsolódjon. Kifinomult klasszikusok, bátor kreációk, rendhagyó formák jellemzik. Céljuk, hogy a magyar koktélkultúra ikonikus alakja legyen, és a világ legjobb bárjainak elitligájában maradjon.
A Hennessy V.S a világ legnépszerűbb konyakja, amely az évszázados szakértelem és következetesség eredménye. A Hennessy V.S élénk és karakteres ízének köszönhetően ideális koktélok, long drink-ek széles skálájának elkészítéséhez. Intenzív aroma jellemzi, vaníliás, tölgyes jegyekkel, ízében pedig pirított mandula és gyümölcs dominál. Picit megijedtünk a tejszerű, első látásra édesnek hitt csokornyakkendős Hipster Milkpunchtól, de félelmünk alaptalannak bizonyult, mert egyáltalán nem volt az.
A koktél hozzávalói: Hennessy V.S, lemon sorbet, mandula tej, Angostura bitter, fűszeres szirup, szegfűbors, szegfűszeg, vanília,fahéj
Barside Bar - Halisco
A Barside nem több egy egyszerű bárnál, amelynek a célja valami személyeset nyújtani ebben a rohanó világban, amit érdemes megosztani, és egy utolsó valódi erődítmény ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat. Italaik a modern kulináris technikák eleganciájával és a világ legtávolabbi pontjairól származó alapanyagok felhasználásával készülnek.
Az egyik legfrissítőbb tequila koktélt, a Palomát vették alapul a Halisco elkészítésekor. Ebben a feldolgozásban a Volcán de mi Tierra Blanco tequilához egy rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, agáveval összefőzött szénsavas grapefruitlevet adnak, hogy egy komplex ízvilágú, de egyszerű itallal indítsák be a nyarat – merthogy a Madách téren megbújt hely kissé savanykás, frissítő hatású koktélja abszolút a fülledt nyári esték ellensúlyozásához passzol.
A Volcán de mi Tierra a hagyomány és az innováció, illetve highlands és lowlands területeket tökéletes összhangjaként jött létre, és azon kevés tequila márka közé tartozik, amely saját, dedikált lepárlóban készül. A Tequila Blanco jegyeiben felfedezhetőek a két terület adottságai: a lowland citrusos, fűszeres terroirja, melyet tökéletesen egészít ki a highland gyümölcsös (cseresznye, barack) karaktere. Lecsengésében az agave édeskés karaktere és enyhén fűszeres jegyek érezhetőek.
A koktél hozzávalói: Volcan Blanco, top up Barside grapefruit soda, 80% grapefruitlé redukció fűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, lemon thyme, agave, saline, champagne acid)
Hotsy Totsy Budapest – Coronavac
Hol máshol is zárhattuk volna a turnét – érthetően halvány pirozspozsgás arccal, abszolút felszabault hangulatban –, mint a hetedik kerület egy kieső utcájában megbújó ikonikus helyen, ami a szesztilalom életérzését adja vissza. Még 2017-ben fogott össze három gyerekkori barát, Fehér Ákos, Varsányi Ferenc és Bácskai Balázs, hogy a 24-es szám alatt található pincehelység romjait egy vagány hellyé varázsolja. Kocsis Tamás, a Hotsy Totsy barchefje a kezdetektől meghökkentőbbnél, meghökkentőbb italokat kreál, igy sosem lehet nála unatkozni. A törzsvendégek számára viszont nem túl jó hír, hogy Tamás elhagyja az országot, de ez nem szegheti kedvüket, mert a mindig a bárközösséget erősítő Hotsy Totsy csapata rendíthetetlenül tépi le láncait és veti bele magát újból a munkába, hogy a legjobbat hozza ki a palackba zárt különlegességekből.
A Belvedere Vodka az első szuper-prémium vodka, amelyet a lengyel vodka-készítő hagyomány hatszáz éve alatt hoztak létre, nevét a palackon látható Belweder lengyel elnöki palotáról kapta. Készítésének titka a kifogástalan minőségű, kizárólag helyi eredetű összetevők kombinációja: a jellegzetes karakterrel bíró Dankowskie rozs, valamint a legtisztább víz, ami a lepárlóüzem területén található kutakból származik.
A Belvedere Pure száz százalékban lengyel aranyrozsból és saját, természetes kútból nyert vízből készült, így a Belvedere természetes, elegáns és kiegyensúlyozott, finom édességgel, bársonyossággal, és tiszta lecsengéssel. Kifinomult ízvilágában kevés vaníliás fűszeresség érződik, melyet a fehér bors pikánssága tökéletesen kiegészít. Lecsengésében a mandula és a brazil dió telt zamata dominál. A Coronavac fogyasztása előtt Tamás megtiltotta, hogy összekeverjük az italt, mert az magától, az utolsó kortyoknál keveredik össze, hogy aztán a kezdéshez képest egy teljesen más ízzel lepjen meg. És úgy is lett.
A koktél hozzávalói: Belvedere vodka, barack likőr, narancslé, citrom, szójatej, top up vaníliás gyümölcsteával infúzált áfonyalé, vaníliás erdei gyümölcstea
(Fotók: FBC, Andrusch Virág)
nyissunk együtt | Blue Fox The Bar | magazin | pandémia | vendéglátás | akció
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!