Hat gin alapú koktél, amit meg kell kóstolni idén nyáron

Egy koktél akkor igazán jó, ha minden összetevője tökéletes egységet alkot. A gin egy  sokoldalú alkohol, hiszen zseniális italok készíthetők belőle. Mutatunk hat koktélt, ami kihagyhatatlan ezen a nyáron, ráadásul otthon is könnyedén elkészíthetők.

Bramble koktél

A Bramble koktélt az 1980-as években készítették először.

Kissé csípős, élénk, friss ízvilágú, amik kifejezetten jól tud esni egy vízparti estén.

60 milliliter gint, 22 milliliter citromlevet, 15 milliliter cukorszirupot egy shakerbe öntünk egy marék zúzott jéggel. Röviden összerázzuk, elkeverjük az összetevőket, és pohárba öntjük. Rácsurgatunk 20 milliliter crème de mûre krémlikőrt, citromszelettel és szederrel díszítve kínáljuk.

French 75 

A hétvégi villásreggeli tökéletes kísérője lehet ez a koktél, amelyben a gin és a francia pezsgő találkozik.

30 milliliter gint, 15 milliliter citromlevet, 15 milliliter cukorszirupot jégen összerázunk, pezsgőspohárba töltjük, majd felöntjük 90 milliliter pezsgővel.

Bee's Knees

A koktél receptje elsőként a Boothby’s World Drinks and How to Them 1930-as kiadásában jelent meg. Gyakran változtatják az összetevőit, hiszen

különleges ízvilágot kaphatunk akkor, ha a citromot grapefruit-ra cseréljük, vagy a ginhez rozmaringot teszünk.

Az alap receptúra szerint egy shakerbe jeget halmozunk, ráöntünk 60 milliliter gint, 20 milliliter citromlevet, 20 milliliter mézszirupot. Tíz-tizenkét másodpercig rázzuk, majd martinis pohárba öntjük, citromhéjjal vagy citromszelettel díszítjük.

Martini

James Bond a világ legnépszerűbb koktéljai közé repítette a Martinit,

aminek az elkészítése rendkívül egyszerű. Csak négy összetevő, mégis a legtökéletesebb koktél készíthető akkor, ha 10 milliliter száraz martinit, 40 milliliter vodkát és 5 milliliter citromlevet összerázunk egy shakerben, majd pohárba szűrjük, és néhány szem olajbogyóval díszítjük.

Clover Club

Százhúsz évvel ezelőtt készült az első Clover Club koktél, amely

hosszú ideig tartó méltatlan mellőzés után most ismét a legnépszerűbb italok egyikévé vált.

Az elkészítéséhez 60 milliliter Hendrick's Ginre, 22 milliliter citromlére, 22 milliliter cukorszirupra, 3-5 szem friss málnára és egy tojásfehérjére van szükség. Az összes hozzávalót egy shakerbe tesszük jég nélkül és öt másodpercig rázzuk. Ezt követően hozzáadjuk a jeget majd újabb tíz-tizenkét másodpercig rázzuk. Martinis pohárba töltjük, citromhéjjal és málnával díszítjük.

Negroni

Télen-nyáron szívesen kortyoljuk a Negronit is, amiben

a hármas szabály érvényesül.

Három centiliterre van szükség ugyanis az elkészítéséhez a Campariból, a Vermuth rossóból és a ginből is. Amilyen könnyű megjegyezni a hozzávalók arányát, olyan egyszerű elkészíteni is. Egy old fashioned pohárba jeget teszünk, ráöntjük az összetevőket, elkeverjük, és kész is.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

gin | alkohol | koktél | alkoholos ital

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom