A kánikulában jéghideg, gyümölcsös, frissítő finomságokra vágyunk, amelyek pillanatok alatt, különösebb erőfeszítés nélkül, néhány hozzávalóval elkészíthetők.
Összeállításunkban három szuper receptet osztunk meg, amelyek garantáltan hűsítenek majd a negyven fokban.
Áfonyás fagyi
A házi készítésű fagylaltot egy kevés kókuszlikőrrel érdemes megbolondítani, de ha gyermekeknek készítjük, gond nélkül el is hagyható.
Hozzávalók:
- 500 milliliter joghurt
- 125 gramm cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 3 evőkanál kókuszlikőr
- 1 tojásfehérje
- 2 zselatinlap
- 400 gramm áfonya
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítése:
Első lépés: A joghurtot a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd feloldjuk benne a zselatint és hozzáadjuk a kemény tojáshabot, valamint a kókuszlikőrt. Az áfonyát pürésítjük, elkeverjük a citromlével és hozzáadjuk a tojáshabos masszához. Alaposan összekeverjük.
Második lépés: Egy tálba kanalazzuk, majd betesszük a fagyasztóba. Időről időre átkeverjük. Nagyjából három órán át hagyjuk a mélyhűtőben fogyasztás előtt.
Csokoládés-vaníliás pohárkrém
A desszert elkészítése hihetetlenül egyszerű, a tejszínnek és a joghurtnak köszönhetően pedig lágy és könnyű állaga lesz.
Hozzávalók:
- 2 centiliter kakaólikőr
- 2 centiliter rum
- 60 gramm babapiskóta
- 250 milliliter tejszín
- 2 evőkanálnyi vaníliáscukor
- 80 gramm joghurt
- 2 evőkanál reszelt csokoládé
Elkészítése:
Első lépés: A reszelt csokoládét és a porcukrot 50 milliliter meleg vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a likőrt és a rumot.
Második lépés: A piskótákat összetörjük és a felét poharakba rendezzük. A tetejére öntjük a kakaós-rumos keverék felét.
Harmadik lépés: A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. Belekeverjük a joghurtot, és a keverék felét a poharakba öntjük.
Negyedik lépés: Ráhelyezzük a maradék piskótadarabokat, a megmaradt kakaós-rumos keverékkel meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet is. Reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk.
Melba
A híres francia séf, Auguste Escoffier nevéhez fűződik ez a hűsítő desszert, amelyben az őszibarack, a málnaszósz és a vaníliafagylalt találkozik.
Hozzávalók:
- 20 dekagramm málna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab őszibarack
- vanília fagylalt
- citromlé
Elkészítése:
Első lépés: A málnát és a vaníliás cukrot egy kis lábasba tesszük és lassú lángon összefőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd adjunk hozzá pár csepp citromlevet.
Második lépés: Desszertes pohárba tegyünk egy gombóc fagylaltot! Az őszibarackot forró vízzel leöntjük, egy percig állni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk. A fagylaltra ráhelyezünk fél barackot, mehet rá még egy gombóc fagyi, majd öntsük le málnaszósszal! Azonnal fogyasszuk!
Ha nem elég a hűsítő finomságokból, készíthetünk frissítő dinnyés italokat, egészséges jégkását és idénygyümölcsök felhasználásával joghurtos fagylaltokat is, amikkel könnyedén túl lehet élni az idei nyár eddigi legmelegebb napjait.
(Fotók: Getty Images)
desszert | nyári recept | fagylalt | nagy sztori
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!