Utasellátós csokirolóval repülhetünk a vonatozás aranykorába

Idén ötvenéves a MÁV klasszikus M41-es dízelmozdonya, a Csörgő, a jubileum alkalmából pedig néhány hétvégén különleges retróvonatok közlekednek azokon a vonalakon, amelyeken "fénykorában" a Csörgő járt.

Vasárnap Szegeden 10.51-kor szállhatunk fel a múltidéző Tiszavirág expresszre, mely átshun a ma már nem működő Hódmezővásárhelyt és Makót összekötő vonalon, majd Budapestre gyorsvonatként indul tovább, ahová 19.27-kor érkezik.

A mozdony mi más is lehetne, mint egy narancs festésű Csörgő lesz, a vonaton pedig első- és másodosztályú kocsik lesznek, és bekapcsolják a Pannónia étkezőkocsit is, amelyben az idén 75 éves Utasellátó retró kínálatából válogathatunk. Az étlapon a '80-as, '90-es évek rangos távolsági vonataira jellemző klasszikus ételek széles kínálata érhető el, a menüben találunk például kaviárt, bélszínjavát, paprikás csirkét, marhapörköltet, rántott sertésbordát, lecsót, hentes tokányt, tökfőzeléket és szilvásgombócot is.

Aki első osztályra vált jegyet, annak az Utasellátó munkatársai az ülőhelyén egy választható italt és egy csokirolót szolgálnak fel.

A Pannónia étkezőkocsiban azok is nosztalgiázhatnak egyet, akik vasárnap a Nyugati pályaudvarról 7.53-kor indulnak Szegedre a Napfény InterCityvel. Bővebb információk az esemény oldalán találhatók.

Aki különleges vonatos élményekre vágyik, annak érdemes az idén Skócia felé venni az irányt, aki pedig arra kíváncsi, mi mindent lehet kihozni a vonatozás és a gasztronómia találkozásából, az kezdheti mindjárt Csopaknál az útját.

(Forrás: MTI, MÁV, képek: MÁV)

 

csokiroló | retro | vonat | Makó | utasellátó | nosztalgia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom