A Noma egyedülálló lehetőséget kínál a New York-iaknak arra, hogy megtapasztalhassák, milyen is a fine dining akkor, ha egyenesen a világ legjobb étterme mutatja be.
Áprilisban a világhírű koppenhágai Noma bejelentette, hogy megnyitja a kapuit New Yorkban. A világ legjobb éttermének megválasztott vendéglátóhely azonban csak öt napig, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket,
ráadásul az exkluzív gasztronómiai élményben esténként csupán ötven fő vehet részt.
Úgy tudni, az ultralimitált programot a Global Dining Access keretében rendezik meg kizárólag az American Express kártyatulajdonosok számára. Az esemény ideje alatt a tulajdonos, René Redzepi veszi át a Bridge Street 26. szám alatti hely irányítását. Az egykori fémgyár azonban olyan kialakítást kap erre a rövid időre, hogy megszólalásig hasonlítson a Noma koppenhágai otthonára.
Redzepi éttermének leghíresebb fogásait kínálja majd kostoló menüjében, így készít majd többek között vad halakat is.
A séf azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kizárólag helyi alapanyagokkal dolgozzon.
Az ételkülönlegességekhez a borpárosításról Mads Kleppe, a Noma vezető sommelier-je gondoskodik majd.
Az értesülések szerint fejenként mintegy hétszáz dollárba, azaz nagyjából 239 ezer forintba kerül az eseményen való részvétel, a foglalásokat pedig a Resy-n keresztül lehet majd leadni április 27-én, 12 órától.
(Forrás: Food & Wine, fotók: Noma)
noma | koppenhága | michelin-csillagos étterem | michelin-csillag | dán konyha | new york
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!