Japandival hódít a Noma új pop-up étterme

A világ legjobb étterme nemrég jelentette be, hogy 2024-ben bezár, viszont addig még megkóstolhatjuk a különlegességeiket, Dánia mellett most tavasszal Japánban is.

A Noma Kyoto nyitvatartását a cseresznyevirágzás szezonjára időzítették, a vendégek tíz héten át, május 20-ig merülhetnek el a japán konyha és művészet ihlette élményekben.

Az Ace Hotel Kyoto harmadik emeleti, kétszintes éttermét, amelynek ablakai a tetőkertre néznek, a koppenhágai székhelyű OEO Studio és a Noma rezidens stylistja, Christine Rudolph tervei alapján alakították át úgy, hogy a japán és a skandináv stílus jegyeit egyaránt magán hordozza.

A berendezési tárgyak is japán és skandináv művészek munkái, de a határvonalat elmosódik a természetes és a kézzel készült alkotóelemek között.

Dekorációként többek között leveleket, köveket, szárazvirágokat, mohagolyókat és lebegő hínárerdőt is találunk a kerámia- és bambusztárgyak, természetes textíliák, tatami-paravánok és fából készült alkotások mellett, mindez pedig festői összhatást kelt.

Mind a dizájn, mind az étlap kulcseleme a tengeri moszat, amely visszaköszön a plafon alatt lebegő, bambuszrácsra fűzött, többek között hínártextilből készült installációban is, amelyet a tervek szerint a pop-up bezárásakor átköltöztetnek Koppenhágába.

De olyan érdekességekkel is lehet itt találkozni, mint például a masszív, fatörzsre emlékeztető borhűtőket, amelyeket a mochikészítéshez használt rizstörő mozsár ihletett.

 

Az OEO Studio legfontosabb feladata az volt, hogy egyensúlyt teremtsen a meglévő, bisztró stílusú étterem és a Noma hangulata között.

A korábbi díszítéseket, bútorokat és lámpákat eltávolították, a járólapok fugázását pedig sötétre színezték, hogy egyszínű szürke padlót kapjanak. Ahogyan a tér hangulata, úgy az étlap is a Japánból származó alapanyagokra épül.

Bár az étterem csak tíz hétig tart nyitva, az előkészítő munkák két éven át zajlottak, és René Redzepi, a Noma alapító séfje a teljes személyzetet és annak családját Kiotóba költöztette idén tavasszal.

Japán számos meghökkentő érdekességet tartogat a turistáknak, Kiotóban pedig ilyen kellemes hangulatú hotelekbe is lehet szobát foglalni.

(Forrás: Wallpaper, képek: Tanaka Kotaro/Wallpaper, Noma/Facebook)

japandi | noma | kiotó | pop-up étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom