Senki sem számított arra, ami éppen a világ legjobb éttermével történik

Őrült idők, de tényleg.

Az ötször a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma burger- és borbárrá alakul.

Ezt a hihetetlenül hangzó hírt pénteken jelentette be René Redzepi az Instagram-oldalán. Mindez olyasmi, mintha azt mondanánk, hogy Bob Dylan mostantól mulatós zenészként fog fellépni vidéki lagzikon, vagy hogy John Malkovich a Jóban-Rosszban állandó szereplője lesz.

René Redzepi étterme 2005-ös nyitása óta a fine dining csúcsintézményének számít, úttörő szellemiségben reformálják meg a skandináv gasztronómiát, a gasztronómiai elitet, sőt, tulajdonképpen azt is, mit jelent a 21. században a vendéglátás. Két Michelin-csillagjuk van, ötször lettek a világ legjobb étterme, tavaly már ki is vették őket a versenyből, hogy mások is esélyesként indulhassanak. 2018-ban új helyre költöztek, az újranyitás előtt két óra alatt két hónapra előre lefoglalták a vendégek a helyeket.

A koronavírus-járvány miatt bezártak, de a napokban sok más koppenhágai étteremhez hasonlóan újranyitnak. Kezdetben azonban nem térnek vissza a korábbi menükhöz, hanem burgert és bort fognak kínálni, ráadásul már asztalt sem kell foglalni, be lehet sétálni az utcáról.

Nyilván nem lesz ez mindig így, de amíg nem válik biztonságosabbá az utazás, addig könnyebb lesz betérni a Nomába.

borbár | rene redzepi | burger | koronavírus | noma | járvány

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom