Idén júliusban a Marriott Bonvoy harmincegy márkából álló portfóliójába tartozó W Hotels Worldwide újragondolta Budapest gasztroszínterét a várva várt W Budapest megnyitásával. A szálloda háromféle innovatív étkezési koncepciót hozott be a fővárosba, amelyek a város pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik. A W Budapest váratlan és egyedi kidolgozású gasztronómiai élményeket tartogat, többek között az ázsiai ihletésű étteremmel, a Nightingale by Beefbarral, amelyet Riccardo Giraudi világhírű vállalkozó és restaurateur irányít.
A Nightingale by Beefbar a híres Beefbar koncepció spinoff-ja, amely egy merész, új gasztronómiai célpontban valósult meg. Az étlapot úgy alakították ki, hogy bárki számára hozzáférést nyújtson az ázsiai konyhához, tökéletesen ötvözi a kényelmet és a luxust. A Beefbar filozófiát 2005-ben Riccardo Giraudi alkotta meg Monacóban. Ez a márka tele van kontrasztokkal és szakít a merev szabályokkal, hogy újragondolhassa az ételeket és fényűzően modern, ugyanakkor elérhető élményt teremtsen. Manapság a Beefbar olyan nagyvárosokban található meg, mint Párizs, London, Hongkong és Dubaj.
Giraudi aprólékosan megalkotta a Nightingale by Beefbar-t, mint a W Budapest egyedi gasztronómiai célpontját, friss, hagyományos ázsiai ízeket párosítva a Beefbar jellegzetes húsételeivel.
A Nightingale by Beefbar konyháját Fabio Polidori vezeti, aki egy különleges menüt állított össze, amely tele van finom, kis tányéron kínált fogásokkal, melyeket a vendégek egymást között megoszthatnak. Az olaszországi születésű Polidori több mint tizenöt éves szakács tapasztalattal rendelkezik, és ennek az időnek a nagy részét Ázsiában töltötte tudásának csiszolásával, valamint modern és ősi főzési technikák elsajátításával. Az tudás és a tapasztalat párosítása segítette hozzá ahhoz a különleges képességhez, amellyel a Nightingale by Beefbar ambiciózus fúziós menüjét megvalósíthatta.
Idén ősszel a Nightingale by Beefbarban végre felkerül a szusi az izakaya stílusú menüre. A koreai szusimester, Yun Kwangtak séf érkezése az étterem konyhájába és a szusikészítési technikák terén szerzett széleskörű tudása, jellegzetes szusifogásokkal bővítette az étlapot. Ilyen a California Riviera, amelyet sárgauszonyú tonhallal, avokádóval, gyömbéres shisoval, norivel, és ponzu szósszal tálalnak. Az Aioli King Crab avokádóval, rákhabbal, királyrákkal, norival, aioli majonézzel, valamint a Beef Nigiri, Black Angus marhahússal, házi szarvasgomba olajjal, újhagymával – hogy csak néhányat kiemeljünk az őszi menüből.
– Megosztani annyi, mint önmagad lenni. Azt eszel, amit igazán szeretsz, és nincsenek kőbe vésett szabályok. Ázsiai és mediterrán ízeket alkotunk meg, nem vagyunk szigorúak, és ez tényleg mindenkihez szól. A főzés szépsége abban rejlik, hogy soha nem ér véget a tanulás, soha nem éred el a „kiteljesedett séf” szintet. A Nightingale séfjeként az a célom, hogy minden étellel kimagasló ízeket teremtsünk – teszi hozzá Fabio Polidori, Executive Séf.
A kistányérokon szervírozott ételek közé tartozik a Crispy Carpaccio, a pikáns chipotle öntettel tálalt ropogós carpaccio és a Hamachi Crudo, a yellowtail sashimi yuzu szarvasgomba szósszal. Jellegzetes főétel a Yakiniku Steak, valamint az ínycsiklandó, misóban marinált borjú, a Miso Black Beef. A meglepő köretek közé tartozik a kellemes burgonyapüré wasabival és gyömbérrel vagy jalapeno borssal, valamint olyan ázsiai köret, mint a pak choi és a ropogós fokhagyma. Fedezd fel a helyiek új kedvenc főételét a Rock Corn-t és a szuper egészséges Super Kale salátát is!
Azoknak, akik valami édessel szeretnék lezárni az élményt: a Choco Beef arra invitálja a csokoládé szerelmeseit, hogy megkóstolják a két legjobb csokis desszertet egy tányéron, a csokoládé mousse-t és a brownie-t, karamell praliné ropogóssal. Mindeközben a gyengéd Pastilla Sucrée egy egzotikus karamellel rétegzett, jázminnal átitatott panna cottaként mutatkozik be. Álmodj rózsaszínt a Nightingale by Beefbar harmadik desszertjével, a Pinky Winky-vel: gyömbéres-kókuszos babapiskótával, málna-hibiszkusz coulis-szal és japán vermuttal!
Hamarosan a Nightingale by Beefbarban: október végén debütáló téli menüjébe Fabio séf izgalmas és ízletes újdonságokat alkotott meg, köztük a lazac unagit, amely a szusi menüt egészíti ki, valamint egy olasz ihletésű, lélekmelengető fogást is hozzáadott, a Papardellét borjúraguval.
Society25 & W Lounge
A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes kínálattal is bemutatkozik; a Society25, a szálloda alagsorában található speakeasy bar új életet lehel a palota földalatti részébe. A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben – a hely bensőséges és felszabadító élményt kínál. A széleskörű koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi koktéllal büszkélkedhet, amelyek a város korszakai, emberei és eseményei előtt tisztelegnek. A koktélkollekcióban megtalálható a nagy Houdiniről elnevezett The Illusionist; a Frisky Lady-t Gábor Zsa Zsa ihlette; a Brew Pop-nak a budapesti kávé aranykora, a Geraniumnak (Muskátli) pedig maga a Drechsler-palota volt az ihletője. Minden koktél tartalmaz egy titokzatos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender álmodott meg az italokba.
A W Lounge a szálloda társasági epicentrumaként szolgál. A puha mélyzöld és korall bútorok magával ragadó keverékével, valamint gyönyörű, kockás márványpadlójával a W Lounge extra élményt kínál olyan fogásokkal, mint a mesterek által kreált California Riviera szusi roll, a marhatatár tempurált shishón, a klasszik Reuben koreai twisttel és az ikonikus mini sliders. Az üzleti meetingektől és a könnyű ebédektől a késő esti programokig, a W Lounge túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait, sharing fogásokat és koktélokat kínál, köztük a gin alapú Plum Martinit vagy az Grand Budapest koktélt, amely főként calvadost és Unicumot tartalmaz – mindez egytől-egyig része a Nightingale by Beefbar jellegzetes koktélkínálatának, amely kiegészítője a naplementét kísérő, pezsdítő DJ-szetteknek.
drechsler palota | étterem | menü | w budapest | Nightingale by Beefbar | ázsiai
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!