Váratlan, merész és egyedi – Ilyen lesz a W Budapest kíváncsiságot ébresztő étterme

Idén júliusban a Marriott Bonvoy harmincegy márkából álló portfóliójába tartozó W Hotels Worldwide újragondolja Budapest kulináris színterét a várva várt W Budapest megnyitásával.

Az új szálloda háromféle innovatív étkezési koncepciót hoz be a fővárosba, amelyek a város pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik. A W Budapest felkelti az érdeklődést, kíváncsiságot ébreszt vendégeiben és a helyiekben – váratlan és egyedi kidolgozású gasztronómiai élményeket tartogat, többek közt egy új, ázsiai ihletésű étteremmel, a Nightingale by Beefbar-ral, amelyet Riccardo Giraudi világhírű vállalkozó és restaurateur irányít.

– Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk a Nightingale by Beefbar-t, a W Budapest kulináris remekét, amely egyesíti az ázsiai ihletésű konyhát az elismert Beefbar-koncepcióval. A Nightingale by Beefbar célja, hogy olyan ízek és textúrák szimfóniáját teremtse meg, amelyben minden falat egy történetet mesél el és minden étel egy műalkotás – mondta Igor Buercher, a W Budapest ügyvezető igazgatója.

A Nightingale by Beefbar a híres Beefbar koncepció spinoff-ja, amely egy merész, új kulináris célpontban valósult meg.

Az étlapot úgy alakították ki, hogy bárki számára hozzáférést nyújtson az ázsiai konyhába, ötvözi a kényelmet és a luxust.

A Beefbar filozófiát 2005-ben Riccardo Giraudi alkotta meg Monacóban. Ez a márka tele van kontrasztokkal és szakít a merev szabályokkal, hogy újragondolhassa az ételeket és fényűzően modern, ugyanakkor elérhető élményt teremtsen. Manapság a Beefbar olyan nagyvárosokban található meg, mint Párizs, London, Hongkong és Dubaj.

Giraudi aprólékosan megalkotta a Nightingale by Beefbart, mint a W Budapest egyedi gasztronómiai célpontját, friss, hagyományos ázsiai ízeket párosítva a Beefbar jellegzetes húsételeivel.

A Nightingale by Beefbar konyháját Fabio Polidori vezeti, aki egy különleges menüt állított össze, amely tele van finom, kis tányéron kínált fogásokkal, melyeket a vendégek egymást között megoszthatnak. Az olaszországi születésű Polidori több mint tizenöt éves szakácsi tapasztalattal rendelkezik, és ennek az időnek a nagy részét Ázsiában töltötte tudásának csiszolásával, valamint modern és ősi főzési technikák elsajátításával. A tudás és a tapasztalat párosítása segítette hozzá ahhoz a különleges képességhez, amellyel a Nightingale by Beefbar ambiciózus fúziós menüjét megvalósíthatta.

A kis tányérok közé tartozik a pikáns chipotle öntettel meglocsolt, ropogós carpaccio és a sárgafarkú sashimi yuzu szarvasgomba szósszal. Jellegzetes főétel a keleti miso és az ouzo szósszal pácolt tőkehalfilé, valamint az ínycsiklandó, misóban pácolt borjúhús. A meglepő köretek közé tartozik a jól ismert  burgonyapüré jalapenóval, valamint az olyan ázsiai kísérők, mint a pak choi és a ropogós fokhagyma.

Azok számára, akik édességgel szeretnék befejezni az élményt, a játékos nevű Miss Bao arra invitálja a vendégeket, hogy a karamellizált banánt isteni étcsokoládé szószba mártsák, míg a pastilla sucrée gyengéd interpretációja a mille-feuille ihletésű péksütemény-rétegekből összerakott, jázminnal átitatott panna cottát ünnepli. Végezetül a könnyedebb zamataival, a yuzu, citrom és lime jegyeket ötvöző japán sorbet letisztítja a palettát, és tökéletesen illeszkedik az étterem saját kezűleg kiválasztott szaké menüjéhez.

– Amióta a New York-i W-ben, a Union Square-en tartózkodtam, arról álmodoztam, hogy együttműködhessek a csoporttal. Több mint egy évtized elteltével nagy büszkeséget és alázatot érzek amiatt, hogy megnyithattam flagship márkám első spinoff-ját, a Nightingale by Beefbart. A legjobb alkotásaimra, a márka bestsellereire összpontosítottam, amelyek ázsiai hatást keltenek, miközben a gyökereink tiszteletben tartása érdekében szusit és tekercseket is készítettem, inkább a húsra fókuszálva. Mindig felkaroljuk azokat a városokat vagy országokat, amelyek otthont adnak nekünk, és nagyon örülünk, hogy helyi partnerekkel működhetünk együtt az egyedi W Budapest élmény megteremtésében – mondta Riccardo Giraudi, a Giraudi csoport vezérigazgatója.

A Nightingale by Beefbar élményét egy izgalmas bár egészíti ki, amely végtelen mediterrán éjszakákra repíti és kifinomult hangulatot kínál.

A bár atmoszférája remek lehetőséget ad ahhoz, hogy a W Budapest valamelyik ötletes koktéljával kezdhessék vagy fejezhessék be estéjüket a vendégek. Az italkínálat a bourbon-re épülő Nightingale Boulvardie-tól a gin és édes bor alapú Budapest Calling koktélig az invenciózus menü a Földközi-tenger igazi esszenciáját ragadja meg, valamint Kelet-Ázsia hagyományos ízeinek játékos áttekintését Magyarország szívében.

A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes gasztronómiai kínálattal is bemutatkozik; A Society25, a szálloda alagsorában található speakeasy bar új életet lehel a palota földalatti részébe. A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben – a hely bensőséges és felszabadító élményt kínál. A koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi koktéllal büszkélkedhet, amelyek a város korszakai, emberei és eseményei előtt tisztelegnek. A koktélkollekcióban megtalálható a nagy Houdiniről elnevezett The Illusionist; a Frisky Lady-t Gábor Zsa Zsa ihlette; a Brew Pop-nak a budapesti kávé aranykora, a Geraniumnak (Muskátli) pedig maga a Drechsler-palota volt az ihletője. Minden koktél tartalmaz egy titokzatos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender álmodott meg az italokba.

A W Lounge a szálloda társasági epicentrumaként szolgál. A puha mélyzöld és korall bútorok magával ragadó keverékével, valamint gyönyörű, kockás márványpadlójával a W Lounge nem mindennapi élményt kínál olyan fogásokkal, mint a mesterek által kreált California Riviera sushi roll, a marhatatár tempurált shisho-n, a klasszik Reuben koreai twisttel és az ikonikus mini sliders. Az üzleti meetingektől és a könnyű ebédektől a késő esti programokig, a W Lounge túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait, sharing fogásokat és  koktélokat kínál, köztük a gin alapú Plum Martinit vagy az Grand Budapest koktélt, amely főként calvadost és Unicumot tartalmaz – mindez egytől-egyig része a Nightingale by Beefbar jellegzetes koktélkínálatának, amely kiegészítője a naplementét kísérő, pezsdítő DJ-szetteknek.

budapest | Nightingale by Beefbar | hotel | marriott | ázsiai | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom