Augusztus 13-án fél kilenctől két kiváló séf és jó barát, Pesti István és Pintér Károly ételkompozíciói kerülnek az asztalra a balatonfüredi LUA Resort éttermében, a NOON-ban.
Pesti István, a tatai Platán és Pintér Károly, a LUA Resort Executive Chef-je a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul a menüsorhoz, melynek részeként asztalra kerül többek között sügér, kápia ponzu és kosho is.
Emellett felszolgálnak majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák- és ribizlibonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis.
A fogásokhoz különleges champagne-okat társítanak, amelyről Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében. Bővebb leírás a LUA Resort oldalán olvasható.
A menü így fog kinézni:
- Amuse-bouche a’la Pesti István
- Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
- Chef meglepetésfalat.
Előétel
Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom
Főétel
Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
Pintér Károly: kacsamell, som, zeller
Desszert a’la Pintér Károly ▪ Joghurt, csoki, homoktövis
Petit four a’la Pesti István ▪ Joghurtos feketeribizli-bonbon, passió, mákbonbon
Champagne-válogatás
Kreinbacher Extra Dry 2017
Kreinbacher Prestige 2017
Piper Heidsieck Essentiel
Charles Heidsieck Blanc de Blancs
Deutz Rosé Sakura
Rare Millésime 2008.
Mielőtt elindulnál, még beugorhatsz Budapesten egy piknikhangulatú brunch-ra vagy kipróbálhatod a franciák kedvenc reggelijét!
(Forrás: LUA Resort)
lua resort | pesti istván | pintér károly | balatonfüred | vacsoraest
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!