Egy jó koktél mindig több, mint az alkotóelemek összessége, és ezt az alábbi, szigorúan whiskyalapú kevert italok is tökéletesen példázzák.
Old Fashioned
90 ml whisky (szerintünk rozzsal magasan a legjobb), 1 teáskanál kristálycukor, 1 karika narancs, 2 csepp Angostura bitter, kevés szódavíz.
Mint Julep
80 ml whisky (rozs vagy bourbon), 1 teáskanál kristálycukor, 2 ág friss menta, kevés víz.
Whisky Sour
45 ml whisky (a Glenfiddich Bourbon Barrel Reserve remek hozzá), 15 ml cukorszirup, 30 ml frissen facsart citrom leve, tojásfehérje.
Manhattan
50 ml whisky (rozzsal és bourbonnel itt sem lehet tévedni), 2 csepp Angostura bitter, 20 ml vörös vermut.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Pixabay)
koktél | Mint Julep | ajánló | Whisky Sour | whisky | manhattan
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!