Az ősz legízesebb sajttortájához narancsra és sütőtökpürére is szükség van, szíve-lelke pedig a mézeskalács-fűszerkeverék, aminek köszönhetően hosszú ideig isteni illat lengi majd be a konyhát.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 1/2 csésze darált keksz
- 1/2 csésze finomra zúzott pekándió
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 6 evőkanál sótlan vaj felolvasztva
Hozzávalók a krémhez:
- 2 doboz mascarpone
- 1 csésze kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanálnyi reszelt narancshéj
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- egy nagy csipet só
- 40 dkg tökpüré
A tetejére:
- 1/4 csésze narancslekvár
Díszítéshez:
- 1 narancs
- pekándió
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! Egy közepes tálban összekeverjük a tészta minden alapanyagát, majd kivajazzuk a tepsit, és egyenletesen eloszlatjuk az aljában. Kissé lenyomkodjuk, majd a sütőben 10 percig sütjük. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
- A krém hozzávalóit egy tálban simára keverjük, majd ráhalmozzuk a kihűlt kekszmorzsára, és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre. A megsült tortát kivesszük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Rákenjük a narancslekvárt a tortára, majd narancsszeletekkel és pekándióval díszítjük. Frissen fogyasztjuk.
És hogy mi lehet jobb egy tökéletes süteménynél? Három tökéletes sütemény, amit mindenki kedvenc ír krémlikőrje tesz egészen különlegessé.
(Forrás: thespruceeats, fotó: Getty Images)
recept | édesség | sütemény | narancsos sajttorta | mézeskalács fűszerkeverék | sajttorta
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!