Szívet melengető menüsor egy lakosztályétteremben, Szicília kedvelt fogásaival.
A napfényes őszi Szicíliát idézi meg november 3-án a Király utcai Table Budapest, ahol Dános Tamás iránymutatásával főzőkurzust tartanak. A helyszín egy egyedi belsőépítészeti dizájnnal kialakított hatalmas lakás lesz, ahol visszaköszön a nagypolgári hangulat.
Könnyed krémlevessel indít a kurzus, aztán egy gyors zöldségraguval folytatják a sort a résztvevők. Főételnek csőben sült tésztát készít a társaság, majd az egyik legklasszikusabb olasz édességgel, a cannolival zárul a foglalkozás.
A menüsor:
- Maccu leves
- Caponata
- Spenótos háromsajtos manicotti
- Cannoli variációk
- Ital: Villa Sandi prosecco, Cecchi Chianti Classico (1-1 dl/fő)
Dános Tamás már több mint egy évtizede forog a budapesti vendéglátásban, eleinte főként a bárpult volt a terepe, később bárok és lendületes szórakozóhelyek koncepcióit álmodta meg, de a főzés is nagyon komolyan érdekelte. Szerepelt a Konyhafőnök első szériájában, a TV Paprikán több évig saját főzőműsora volt, a Teka és a Makifood főzőiskola oszlopos tagjaként elhivatottan tanította a főzni vágyókat. 2019-től a Kitchen Aid magyarországi nagykövete.
A három-négy órás kurzus ára 20 000 Ft/fő, további részletek errefelé találhatóak.
Ez is érdekelhet:
budapest | ősz | olasz | table budapest | főzés | szicília
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!