Nagy tervekkel megy neki a Starbucks a jövőnek

Lesz egy újdonság is.

A Starbucks bejelentette, hogy 2030-ra 55 ezer egysége lesz világszerte – ez körülbelül hetvenszázalékos növekedést jelent a jelenleg működő 33 ezerhez képest.

Kevin Johnson vezérigazgató elmondta, hogy a forgalmasabb nagyvárosi csomópontokban nyíló üzletek között több olyan is lesz, ahol a vendégek nem foglalhatnak helyet, hanem mobil rendelési platformon keresztül vehetik át a kávéjukat, hogy aztán haladjanak is tovább.

A Starbucks Pickups névre keresztelt szpotok néhány percnyi sétára működnének a hagyományos Starbucksoktól. Az ötlet egy lehetséges opció a világjárvány miatt megváltozott fogyasztási szokásokra.

A Starbucks továbbá megerősítette, hogy bezárja a külvárosi területeken alulteljesítő üzleteit. A koronavírus-járvány kitörése óta inkább a belvárosban működő egységekre koncentrál, mert oda összpontosult a forgalom: az eladási adatok elemzéséből arra következtettek, hogy a járvány miatt az emberek a kávézókba beülés helyett elvitelre kérik a kávéjukat, a kora reggel helyett pedig a délelőtti órákra tolódott át az értékesítés jelentős része. Mintegy nyolcszáz, metróállomás közelében található kávézót szüntet meg a cég, hogy 2021-re összesen nyolcszázötven újat nyisson más helyszíneken.

A vállalat tervei között szerepel még a mesterséges intelligenciára épülő technológia bevezetése is, amivel a személyzet munkájának ütemezését és a készletgazdálkodást automatizálná.

Ez is érdekelhet:

Varázslatot teremt a Starbucks az egykori vulkán lejtőin

Valami varázslat zajlik, ami messze túlmutat a kávén.

(Forrás: Foxbusiness, fotók: Pixabay)

bezárás | üzlet | koronavírus | elvitel | terv | jövő

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom