A crumble, azaz a morzsasüti az egyik legnépszerűbb nyári desszert, hiszen gyakorlatilag bármelyik szezonális gyümölccsel elkészíthető, hogy aztán egy nagy adag vaníliafagylalttal még magasabb szintre emeljük.
Hozzávalók a morzsához:
- 120 gramm liszt
- 60 gramm porcukor
- 60 gramm sótlan vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 300 gramm alma
- 30 gramm sótlan vaj
- 30 gramm cukor
- 115 gramm szeder, málna, áfonya, vagy eper
- vanília fagylalt a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 17 fokra! Egy tálba beletesszük a lisztet és a porcukrot, majd 60 gramm vajat elmorzsolunk benne.
Második lépés: A keverék kétharmadát egy tepsibe szórjuk és 15 percig sütjük. Közben megpucoljuk az almát, felkockázzuk. Egy lábasba beletesszük a 30 gramm vajat, a cukrot és alacsony lángon karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk az almát és három percig főzzük. Beletesszük a tetszőleges bogyós gyümölcsöt is, és tovább főzzük még néhány percig.
Harmadik lépés: A morzsára rákanalazzuk a gyümölcsöt, megszórjuk a maradék tésztakeverékkel és további 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. Vanília fagylalttal tálaljuk.
A virágok élénk színeikkel és kellemes illatukkal bármelyik helyiség hangulatát meg tudják változtatni, azonban nemcsak szépek, hanem finomak és egészségesek is lehetnek. Vannak ugyanis olyan növények, melyek szirmai rendkívül jól felhasználhatók az ételek elkészítéséhez.
(Fotók: Getty Images)
morzsasüti | desszert | édesség | crumble | sütemény
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!