Nem lesz izgalmasabb gasztroesemény annál, mint amit a Déryné és a Mór24 talált ki

Kulináris freestyle Buda leghedonisztikusabb pontján, avagy a Mór24 két estére a Dérynébe költözik.

Két kultikus hely egyesíti energiáit szeptember 20-án és 21-én Budán. Az egyik legizgalmasabb vidéki étterem, a Mór24 és az ország egyik legikonikusabb intézménye, a Déryné áll össze két estére egy kollab erejéig. Mind a két entitás azt csinálja, amiben a legjobb: a Mór24 felel a menükért, a Déryné pedig az utánozhatatlan, hedonista miliőt garantálja.

Az ötlet a Déryné alapítójától Kovács Kristóftól származik, az oka pedig igen egyszerű: úgy érezte, hogy ha éttermi élményekről van szó, a balatonfüredi étterem jelenleg az ország egyik legizgalmasabb pontja. Innen már csak egy kreatív összekapcsolás kellett: el kell hozni az Almás Edit és Albrecht Tamás konyháját a fővárosba!

Izgalmas dinamikát ígér ez a két este, mivel első hallásra ellenkező pólusú energiák találkoznak egymással:

a főváros és a vidék, a nagyvilági és a lokális, a nagy és a kicsi, a luxus és a puritán.

Egy meg egy a matematikába kettővel egyenlő, de a gasztronómiában nem ez a helyzet. Itt ugyanis nem pusztán arról van szó, hogy a Déryné kiadja albérletbe az étterme egy részét. A kollaborációból olyan egyedi és megismételhetetlen dolog születik, amit nem csak azoknak érdemes kipróbálni, akik még nem jártak a Mór24-ben, hanem azoknak is, akik már megfordultak ott.

– Alapvetően egy új dolog jön létre – mondja Kovács Kristóf. – Két dolgot rakunk össze, Mi adjuk a környezetet, a dj-t, az ambient-et, a tudásunkat, és a vendégkörünket, ők pedig hozzák a meglévő fogásaikat.

Az esten a Mór24 ikonikus small plate fogásai mutatkoznak be, de nem lennénk meglepődve, ha nem tennének bele valami csavart a klasszikusaikba. Jelen állás szerint lesz lazac ceviche, az emblematikus sült kovász tekeresvölgyi tejfellel, lassan sült malac rántva, ropogós császár mogyorószósszal, pommes anna, desszertnek pedig sós karamella-csokoládé mascarpone mousse-szal.

– Máshonnan jövünk, mást csinálunk, de nagyon hasonlóan gondolkodunk a vendéglátásról – mondja Kovács Kristóf. – Két estét terveztünk, pontosan azért, hogy a nagy érdeklődés miatt elkerüljük a zsúfoltságot. Mindkét este ott lesznek a Mór24 tulajdonosai és én is, és szívesen válaszolunk majd minden kérdésre. Én a magam részéről nagyon örülök ennek az összefogásnak!

A vendéglátás és az általános helyet sem túl derűs az elmúlt időszakban, és éppen ezért is nagyon jó látni, hogy ilyen jó energiájú összefogások születnek.

További részletek itt.

déryné | albrecht tamás | kollaboráció | mór24 | Almás Edit | kovács kristóf

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom