Ebben a konténerétteremben készülnek a legütősebb street foodok

Amikor már azt gondolnánk, hogy a 21. századi építészet nem tud újat mutatni a vendéglátásban, megjelenik egy brazil csapat, és konténerekből húz fel egy modern, rusztikus éttermet a világ legnyüzsgőbb városának kellős közepén.

Egy igazán aprócska, 4x40 méteres telken, Sao Paulo szíveben nyílt meg a Box st. névre keresztelt konténerétterem, amely rácáfol minden sztereotípiára, ami elsőként eszünkbe juthatna a nem mindennapi kivitelezésről.

A projekt alapvető célja az volt, hogy alacsony költségvetésből, a lehető legrövidebb idő alatt hozzanak létre egy olyan vendéglátóhelyet, ami vonzza majd a helyi lakosságot, és egyedülálló kialakításának köszönhetően szoros kapcsolatban van a külső térrel.

Az építészek a tervezési folyamat során számos módszert teszteltek a konténer telepítésére és belső kialakítására is, hiszen egyszerre kellett kényelmes közlekedést lehetővé tenni, és maximális funkcionalitást biztosítani.

Az éttermet végül aszimmetrikusan osztották fel, az elülső konténer hatalmas üvegfalakat kapott, hogy optikailag növelje az enteriőrt, és megteremtse a kertkapcsolatot. A hátsó konténerben pedig mosdót és tároló helyiségeket alakítottak ki. A két konténer összekapcsolásához az industrial építészeti stílusból jól ismert acélvázakhoz nyúltak, amely még inkább fokozta a hely rusztikusságát.

A belső terek kialakítása is hatalmas kihívást jelentett, ugyanakkor a kivitelezők arra törekedtek, hogy minél több természetes és olcsó alapanyagot használjanak fel. A falakat éppen ezért hőszigetelő lapokkal és OSB lemezekkel vonták be, a konténerek alapjául pedig kavicságyást használtak, amelyekhez komplett vízelvezető rendszereket is telepítettek, hogy egy nagyobb esőzést követően se ússzon el az étterem.

A hely kialakítása során alkalmazott rusztikusság visszaköszön a menüsoron is: a szerencsés brazilok brutális hamburgerekkel, gigantikus Buffalo Wingsekkel és prémium szendvicsekkel csillapíthatják az éhségüket.

Ez is érdekelhet:

Hogy lehet egy konténer ennyire elegáns?

Két konténer összekapcsolásával hozták létre ezt a hatvan négyzetméteres otthont.

(Fotók: Designboom)

street food | brazília | dizájn | konténer | építészet | kortárs

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom