A műanyag helyett merített papírból készít fantasztikus csomagolást a norvég OlssønBarbieri a CF 18 Chocolatier nevű helyi cukrászat számára, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra a gasztronómiában.
Nem mindennapi csomagolást készített a norvég CF18 Chocolatier kézműves cukrászüzem számára az OlssønBarbieri. Annak érdekében ugyanis, hogy teljesen kiválthassák a bonbonok csomagolásakor rendszerint használt műanyagot, újrahasznosított kartondobozokat, merített papírokat és más, papírbetéteket használnak. A merített papír különlegessége abban rejlik, hogy cellulózrostjainak köszönhetően a hagyományos papírhoz képest sokkal képlékenyebb, amelybe egy speciális mélynyomó géppel kör alakú bemélyedéseket lehet készíteni, így alkalmassá válik arra, hogy rögzítse a bonbonokat a dobozban.
A tervezők úgy vélték, hogy mivel a műanyag az alapértelmezett megoldás sok iparág számára, ez a projekt tökéletes arra, hogy egy alternatív anyaggal kísérletezzenek. Törekvéseik sikeresek voltak, hiszen a kutatások bebizonyították:
a csomagolás előállításának folyamata hetvenegy százalékkal kevesebb szenet bocsátott ki, mint egy hasonló műanyag tálca legyártása.
A bonbon külső borítása is különleges, szintén az innovatív újrahasznosított anyagból készült. Egy perforációt is terveztek a dobozra, hogy ezt feltépve férjenek hozzá a fogyasztók a dobozban elhelyezett édességekhez, amelyek szintén nem mindennapi látványt nyújtanak.
A bonbonok a Norvégiában található valódi köveket és ásványi anyagokat idézik meg. A juzu és a narancs ízű csokoládék sötétszürke színe a larvikite nevű kőre hasonlít, amely a Vestfold és a Telemark régióra jellemző. A málna változat pedig a szienit nevű kő előtt tiszteleg, amely leginkább a gránitra hasonlít, és Oslo környékén lelhető fel.
Nem ez az első alkalom, hogy az OlssønBarbieri dizájnerei minimalista stílusú, környezetbarát csomagolást terveznek. Korábban ők alkották meg a Snåsa palackozott víz teljesen újrahasznosítható anyagokból készült csomagolását is.
Ez is érdekelhet:
csokoládé | design | csomagolás | bonbon | minimalizmus | minimalista
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!