Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása

Glutén-, tej- és tojásmentes változatban született újjá az olaszok első számú tésztaétele, ami után nemcsak az ételallergiások fogják megnyalni mind a tíz ujjukat.

Hozzávalók a besamelmártáshoz:

  • 2 csésze növényi tej
  • 25 g kukoricakeményítő
  • só, bors, szerecsendió

A lasagnéhoz:

  • 280 g vegán ricotta vagy tofu
  • 6 ek paradicsom szósz
  • 250 g főtt spenót
  • 1 csomag tojás- és gluténmentes lasagne tészta
  • só ízlés szerint
  • vegán reszelni való sajt

Elkészítése:

  1. A besamelmártáshoz minden hozzávalót egy kis lábasba teszünk, csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, félretesszük.
  2. A spenótot felaprítjuk.
  3. A vegán ricottát egy nagy tálba tesszük. Ha ezt nem tudtunk venni, helyettesíthetjük tofuval is, amit használat előtt villával finomra törünk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a besamelmártást, a felaprított spenótot és alaposan összekeverjük. Sózzuk ízlésünk szerint.
  4. A lasagne tésztát bevizezzük, majd egy hőálló tálban elkezdjük rétegezni. Az aljára kerül egy kevés töltelék, utána egy sor tészta, majd ismét töltelék. A sort addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Törekedjünk arra, hogy a legfelső réteg töltelék legyen! Szórjuk meg reszelt növényi sajttal!
  5. 220 Celsius-fokos sütőbe tesszük, és 15-18 perc alatt készre sütjük.

Legyen szó a tészta készítéséről, a bor erjesztéséről vagy csak az élet élvezetéről, úgy tűnik, van mit tanulnunk az olaszoktól. Az étkezés nemcsak létszükséglet az olaszok számára, hanem rituálé is. Az első eszpresszótól az utolsó digestivóig mindenre odafigyelnek. Életstílusukat azonban bárki ellesheti.

(Fotók: Getty Images)

lasagne | recept | spenót | tészta | olasz

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom