Kilenc egycsillagos elismerés mellett a Dubaj két kétcsillagos étteremmel is büszkélkedhet.
Múlt héten mutatták be az első Michelin Guide Dubai-t, ami egyben a gasztronómiai kalauz közel-keleti debütálása is volt. A Michelin ellenőrei összesen hatvankilenc éttermet választottak ki és ajánlottak.
Az első Michelin Guide Dubaiban negyvennégy étterem kapott ajánlást és tizennégy Bib Gourmand étterem szerepel, emellett kilenc helyet jutalmaztak egy Michelin-csillaggal, kettő pedig két Michelin-csillagos elismerésben részesült.
Gwendal Poullennec, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója úgy fogalmazott, ellenőreik elmélyültek Dubaj gasztronómiájában, hogy felfedezzék annak minden dimenzióját, legyen szó
a világhírű szakácsok által vezetett legelegánsabb éttermekről vagy a helyiek által üzemeltetett egyszerű bisztróról.
Issam Kazim turisztikai vezető szerint a város kulináris változatossága jól visszaköszön a Michelin Guide által ajánlott éttermek listáján. Úgy véli, a Dubajban élő nemzetiségek sokszínűsége autentikus élményeket kínál, emellett egy olyan fúziót hoz létre, amely a város közösségét is megjeleníti.
Ezek az éttermek kaptak egy Michelin-csillagot:
- 11 Woodfire
- Al Muntaha
- Armani Ristorante
- Hakkasan
- Hōseki
- Ossiano
- José Avillez Tasca
- Torno Subito
- Tresind Studio
A két Michelin-csillaggal kitüntetett két étterem pedig a STAY by Yannick Alléno és az Il Ristorante Niko Romito volt. A Lowe lett az első és egyetlen étterem Dubajban, amely Michelin Zöld Csillagot kapott a nulla élelmiszer-pazarlás elérése iránti elkötelezettségéért és a fenntartható gasztronómia terén tett erőfeszítéseiért.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Michelin)
Michelin Guide | dubaj | michelin-csillagos étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!