Hamarosan megjelenik a világ legjobban várt Michelin-kalauza

Először osztják ki a Michelin-csillagokat a dubaji éttermeknek.

Még júniusban felfedi a Michelin Guide, melyek Dubaj legjobb éttermei. A város már eddig is kifejezetten népszerű célpont volt,

most azonban várhatóan a gasztroturisták is listájuk élére veszik.

– Bemutatjuk Dubaj gasztronómiájának legjavát, hogy tükrözze a város kifinomultságán túl a konyhák sokféleségét is, amelyet a város elhelyezkedése és történelme garantál – írta közleményében Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója.

Dubaj éttermei a nemzetközi konyha széles skáláját vonultatják fel,

miközben hangsúlyosan megjelenik benne a terület saját arab, emirátusi és közel-keleti gasztronómiai hagyománya és specialitásai is.

A város több mint kétszáz nemzetiségnek ad otthont, így nem meglepő, hogy a gasztronómia igazi olvasztótégelyeként is aposztrofálható. Emellett Dubaj olyan csúcskategóriás étteremláncokat is vonz, mint például a Nobu.

A Michelin Guide szigorú elvárásokat fogalmaz meg öt kritériummentén.

Ezek az alapanyagok minőségére, a konyhatechnológiai eljárásokra, az ízek harmóniájára, a séf személyiségének kifejezésére és az étlap egyediségére is vonatkoznak.

Az első Michelin Guide Dubaj új perspektívát nyit a város kulináris kínálatának sokszínűségének, kreativitásának és multikulturális jellegének felfedezésére.

A világhírű Michelin-csillagok mellett Bib Gourmand ajánlások is szerepelne a kalauzban. Ezek a helyek jellemzően alacsonyabb árfekvésű éttermek, amelyek háromfogásos étkezést kínálnak kifejezetten jó ár-érték arányban.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

Michelin Guide | Michelin | dubai | michelin-csillagos étterem | Bib Gourmand | michelin-csillag

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom